Ziua armatei serbată la Slobozia și Urziceni

0

Eroii armatei române au fost omagiaţi astăzi în cadrul unui ceremonial religios şi militar de amploare.
Parcul din faţa statuii Colonelului Popescu din Slobozia s-a umplut de zecile de ialomiţeni veniţi cu mic cu mare să asiste la manifestarea prilejuită de ziua armatei române, alături de reprezentaţii autorităţilor locale şi instituţiilor publice.
După ceremonia religioasă oficiată de Protopopul de Slobozia, primul la cuvânt a fost prefectul judeţului, Constantin Atanasiu, care a vorbit despre menirea armatei şi importanţa funcţionării acesteia la standarde internaţionale.
Audienţa a fost privilegiată să asculte discursul generalului de brigadă în rezervă Ion Călin, unul dintre puţinii veterani de război din Ialomiţa rămaşi în viaţă.
Armata Română a contribuit decisiv la victoria împotriva fascismului. La 25 octombrie 1944, au fost eliberate ultimele localităţi aflate sub dominaţie străină: Satu Mare şi Carei.
Și la Urziceni Ziua Armatei Române a fost marcată printr-o ceremonie solemnă în cadrul căreia au fost depuse coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor neamului lângă Catedrala ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena’’.
La manifestare au fost prezenţi reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei, ai Asociaţiei Veteranilor de Război şi Consiliului Local al Municipiului Urziceni.
În discursul rostit, preşedintele filialei locale a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Disponibilizate, colonelul în rezervă Gheorghe Topor a subliniat jertfa de sânge adusă de ostaşii români aflaţi pe frontul luptei pentru eliberarea ţării de sub ocupaţie.
Momentul solemn de la Urziceni a punctat împlinirea astăzi a 68 de ani de când trupele române au intrat în Carei, ultimul oraş din Ardeal eliberat de sub ocupaţie în timpul celui de-al doilea război mondial.
Alexandra Alexe, Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.