Ziua comunei Miloşeşti

0

Un poet, un aviator, un ziarist, un etnolog, un sportiv emerit şi mulţi profesori, alcătuiesc pleiada fiilor satului Miloşeşti, unde duminică a fost marcată împlinirea a 133 de ani de la atestarea documentară a comunei.
Organizarea evenimentului a fost sponsorizată de fiul primarului Vasile Zeca, medic chirurg la o clinică din Franţa.
Mândria comunităţii din Miloşeşti este poetul Vasile Poenaru, profesor la Universitatea din Bucureşti, alături cu orice prilej de locuitorii satului pe care îi consideră fraţi şi surori.
Printre cei care şi-au legat numele, dar mai ales sufletul de comuna Miloşeşti, şi au răspuns invitaţiei de a participa la ziua comunei se numără profesoara Zina RADU. Cadrul didactic a punctat paradoxul prin care în trecut condiţiile de trai erau mai grele, dar rezultatele la învăţătură cu mult mai bune.
A doua ediţie a zilei comunei Miloşeşti a prilejuit şi întâlnirea primarilor reprezentativi ai Partidului Democrat Liberal din Ialomiţa şi a fost marcată de prezenţa prefectului Mădălin Teculescu.
În cadrul aniversării comunei au fost felicitate cuplurile care au împlinit 50 de ani de convieţuire. Soţii Ana şi Petre Vasilache se mândresc cu 4 copii, 10 nepoţi şi 3 strănepoţi. La bătrâneţe au rămas însă singuri…
Sărbătoarea comunităţii a prilejuit şi evocarea eroilor satului, care au luptat pe front. Printre veteranii de război se numără şi tatăl primarului din Miloşeşti, Radu Zeca, acum în vârstă de 93 de ani. Ziua comunei s-a încheiat cu un spectacol folcloric.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro           

 foto: Madalina Furis, www.curierulialomitean.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.