Ziua Dunarii marcata si in acest an

0

Conform traditiei de 3 ani, Prefectura Ialomita a organizat duminica pentru olimpicii ialomiteni, o croaziera pe Bratul Borcea, urmata de un gratar la iarba verde.Imbarcarea s-a facut la Facaieni iar plimbarea cu bacul a tinut pana la Giurgeni.
Din cei 43 de excursionisti, 15 sunt laureati la fazele nationale ale diverselor competitii scolare, restul fiind membri ai corului liceului de arta, deasemenea olimpici la faza nationala. Dupa plimbarea cu bacul, elevii au fost felicitati si premiati. Lectia de geografie, privind importanta Dunarii a fost tinuta de subprefectul Georgian Mocanescu iar printre cei care au raspuns invitatiei la iarba verde s-a numarat si inspectorul general scolar, Gheorghe Petre, care i-a incurajat pe olimpici sa faca in continuare performanta.
Octav Dragoi este elevul Scolii 3 si a reusit sa obtina medalia de aur la olimpiada nationala de matematica. El a terminat clasa a opta cu media generala 10 in anii V-VIII si a reusit o medie de admitere de 9,97 – cea mai mare din judet. Octav spune ca ar vrea sa urmeze un liceu din Bucuresti sau Colegiul National, iar pentru viitor sa isi construiasca o cariera de manager.O bucurie aparte ne-o ofera de la Movila profesoara Elena Dascalita si elevul ei intr-a saptea de acum, Mircea Tanase. Desi de la tara, ei au obtinut performanta unei medalii de bronz la olimpiada nationala de matematica.Cu mare surprindere aflam ca Mircea este un matematician care vrea sa devina fotbalist…Printre olimpici am intalnit-o si pe Ana Maria Parvescu, olimpica la Limba Romana. Ea a obtinut mentiune la faza nationala si-si doreste sa urmeze o cariera in actorie sau psihologie.


Ziua Dunarii i-a adunat in acest an atat pe salariatii prefecturii cat pe directorii unor institutii judetene care au petrecut de sfintii Apostoli Petru si Pavel cu colegii la iarba verde.
Clementina Tudor, Radio Campus

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.