Ziua energiilor regenerabile

0

FLR_9225

Energiile regenerabile reprezintă viitorul, iar independenţa energetică a localităţilor este visul – coşmar al autorităţilor! 
Astăzi, la Slobozia, a avut loc o prezentare privind energia geotermală, tehnologii inovative de utilizare a energiilor nepoluante şi obţinerea unor certificate verzi la nivelul localităţilor.
În deschiderea simpozionului, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a precizat că Europa are ca principal obiectiv independenţa energetică a localităţilor, ceea ce deocamdată în Ialomiţa şi în România reprezintă doar un vis.
Director al Societăţii Române GEOEXCHANGE, Doina Cucueţeanu a vorbit despre tehnologia de încălzire –răcire cu pompe de căldură geotermale, aplicaţie experimentată după al doilea război mondial şi exploatată în America încă perioada anilor 60.
În cadrul seminarului organizat de  Camera de Comerţ Ialomiţa, Consiliul Judeţean a prezentat proiectul parcului fotovoltaic de la Giurgeni, iar doi elevi de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul au vorbit despre natură ca sursă permanentă de energie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.