Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului va fi marcată astazi la Slobozia

0

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa – Compartimentul de Promovare a Sănătăţii – organizează joi, 4 februarie, ora 14, în sala de şedinţe a Centrului Cultural “Ionel Perlea” din Slobozia, o dezbatere cu tema: “Cancerul de sân şi cancerul de col uterin – prevenire, tratament”, organizată pentru marcarea Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului.

4 februarie este Ziua în care se militează pentru creşterea gradului de conştientizare a cumplitei maladii în rândul populaţiei şi pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva cancerului.

În Ialomiţa se estimează că numărul bolnavilor de cancer se ridică la peste 4.700 de persoane, din care aproape 700 de persoane diagnosticate cu cancer la sân şi 500 cu cancer de col. Numai anul trecut, în evidentele specialiştilor au intrat aproape 900 de ialomiţeni diagnostocaţi cu cancer de diferite forme. Se estimează că decesele provocate de cancer vor deveni principala cauză de deces în ţările industrializate, incidenţa acestei afecţiuni fiind în creştere.

Cele mai comune forme de cancer sunt cancerul pulmonar şi colorectal, la bărbaţi, respectiv cancerul de sân, la femei.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.