Doamnă, cereţi-vă scuze că nu aţi fost violată! Tentativa de violare a unei bătrâne de 75 de ani, ignorată de judecătorii feteşteni

1

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii ialomiţeni au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului Judeţean de Poliţie – un tânăr în vârstă de 19 ani, pe numele de Stanciu Robert Ionel, domiciliat în comuna Făcăeni, faţă de care s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă de viol.

Faptele au fost aduse la cunoştinţa Poliţiei vineri, 14 mai, în jurul orei 10.00, când agenţii Postului de Poliţie Făcăeni au fost sesizaţi de către partea vătămată, o localnică, în vârstă de 75 de ani, despre faptul că în cursul nopţii, în jurul orei 01.00, un tânăr a pătruns fără drept în locuinţa sa şi a încercat să o violeze.

În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului, s-a stabilit că la ora menţionată, suspectul, ce locuieşte în apropierea părţii vătămate, a pătruns fără drept în locuinţa femeii, după ce în prealabil s-a dezbrăcat la intrarea în casă de pantaloni şi de bluză, şi ameninţând-o, a încercat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta. Profitând de starea avansată de ebrietate în care se afla tânărul, partea vătămată a reuşit să părăsească locuinţa şi să alerteze vecinii, moment în care agresorul a părăsit locuinţa victimei, lăsându-şi la intrarea în casă articolele de îmbrăcăminte.

Duminică, violatorul gerontofil a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti cu propunere de arestare preventivă. Însă, se pare că în opinia judecătorilor feteşteni, tânărul de 19 ani, care a încercat să violeze o bătrânică lipsită de apărare şi care a scăpat de violator doar pentru că respectivul se afla într-o stare avansată de ebrietate, nu prezintă pericol social. În aceste condiţii, Judecătoria Feteşti a decis să respingă propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti, cu drept de apel în 24 de ore. Probabil că Stanciu Robert Ionel ar fi primit mandat de arestare preventivă în cazul în care ar fi reuşit să îşi ducă la sfârşit planul, deşi nu avem certitudinea că ar fi fost arestat preventiv nici în acel caz.

Concluzia tristă – bătrânica ar trebui să-şi ceară scuze că nu a fost violată.

Cătălin Frangulea, Tribuna Ialomiţei

1 comentariu

  1. Judecatorii romani traiesc in alta lume, in lumea lor salariul este de 200 de milioane de lei, o pensia normala este de 190 milioane lei, iar noi suntem pentru ei niste furnicutze amuzante. Noroc cu baba din facaeni ca le-a mai trecut plictiseala…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.