Medicul care a declarat că aştepta să moară unul dintre pacienţi, mustrat de managerul Spitalului Judeţean

2

Vineri, un grup de elevi de la Şcoala Generală din Ciulniţa a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţe Slobozia acuzând simptoamele unei toxiinfecţii alimentare.

Ajunşi la Spital pentru a fi trataţi, copiii au fost nevoiţi să aştepte timp de o oră pentru că medicul pediatru, Dimitrie Hibner, care trebuia să asigure serviciul de gardă, a întârziat la serviciu. Pentru că împreună cu elevii era şi directoarea şcolii, aceasta a apelat la televiziune pentru a face publică situaţia de la Spital şi lipsa de interes prezentată de către medicul de gardă al secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean.

Întrebat de reporterii televiziunii anunţate de către directoarea şcolii din Ciulniţa de ce anume a întârziat, doctorul Hibner a răspuns că aştepta să moară unul dintre pacienţi. Cum răspunsul revoltător al medicului pediatru a ofuscat pe toată lumea, cele întâmplate vineri au ajuns şi la urechile managerului Spitalului Judeţean, medicul Horia Pârgă. Acesta ne-a declarat că, din punct de vedere medical, copiii au făcut o indigestie, nu se ştie din ce motive, iar medicul care a declarat ceea ce a declarat, nu a vrut decât să fie un pic ironic la adresa reporterilor; dar, se pare că ironia s-a întors împotriva sa.

Tot managerul Spitalului Slobozia ne-a mai declarat că doctorul Hibner este ieşit la pensie şi a întârziat la serviciu pentru că are nişte probleme din punct de vedere medical.

„Doctorul Dimitrie Hibner este un medic pensionar de la pediatrie, care s-a găsit astăzi (n.r. vineri) să revoluţioneze medicina. A fost un caz care a apărut şi la TV, însă nu ştiu nici eu toate amănuntele; dar, în linii mari pot să vă spun ceea ce s-a întâmplat. Nişte copii de la Şcoala Generală din Ciulniţa au făcut o indigestie, din punct de vedere medical. Nu ştiu dacă au mâncat acasă sau dacă au mâncat la şcoală, asta rămâne de văzut. Cert este că ei au făcut indigestie, au venit la Spital şi, doctorul, care este în ambulator, a întârziat. Are şi el probleme medicale, după cum v-am mai spus deja, este pensionar. Bineînţeles, copiii fiind însoţiţi de către directoarea Şcolii, dânsa a intrat în panică şi, cum face tot românul când intră în panică, s-a dus la televiziune. Au venit reporterii şi i-au luat un interviu, şi el ca idiotul, în loc să spună ceva, a zis că aştepta să moară unul dintre copii, sau ceva de genul. A făcut o chestie total iresponsabilă. El a zis totul în glumă, dar din toată povestea asta a ieşit cel mai şifonat. Eu nu consider declaraţia medicului ceva senzaţional pentru că, aşa cum am mai spus, a fost o indigestie pe care poţi să o faci când mănânci. Acum copiii se află sub supraveghere medicală, am vorbit şi cu doamna doctor Vâlcea, totul este în regulă. Doctorul Hibner este unul dintre medicii cu care asigurăm şi noi ambulatoriul şi gărzile”, ne-a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Slobozia, medicul Horia Pârgă.

Cătălin Frangulea, Tribuna Ialomiţei

2 comentarii

  1. Alooooo, bai reporter care esti reporter, nu mai minti poporul cu ziarul !!! Nu m-a chemat directoarea scolii sa filmez la spital, iar daca tot voiai sa faci un material pe seama noastra, codul deontologic iti cere ori sa citezi sursa, ori sa intrebi despre cazul respectiv (daca tot nu esti de fata). P.S. Au fost jurnalisti care au ajuns inaintea mea la spital cu 1/2 ora, dar nu s-au gandit sa-l intrebe si pe sarmanul doctor pensionar…

  2. eu inteleg frustarea ta, dar, ca sa te mai linistesti putin, domnu’ care l-a filmat pe dr., te anunt ca eu nu stiam despre acest caz din filmarea vosatra. sursa mea a fost citata in articol. intamplator il sunasem in ziua respectiva pe doctorul Parga ca sa discutam despre o cu totul alta problema si dansul, mi-a spus involuntar despre acest eveniment neplacut, crezand ca acesta este motivul pentru care l-am sunat. daca vrei sa te convingi ca am dreptate, domnul doctor Parga poate sa confirme, sau, eventual, daca nu vrei sa il deranjam pe distinsul doctor, am inregistrarea convorbirii telefonice si astfel te vei convinge ca eu am respectat codul deontologic despre care faci referire.
    P.S: scuze de raspunsul intarziat dar nu vazusem comentul pana acum

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.