Advocatul

0

Mister Advocat este un barbat inalt, cu parul negru, intotdeauna imbracat la patru ace si foarte competent in domeniul lui. E si elitist. Dintre mai multe persoane de aceeasi profesie o va alege doar pe aceea mai apropiata de rangul lui material. Adica e snob si fitos, chiar dispretuitor cu cei pe care nu-i intelege.

L-am inteles mai mult dintr-o intamplare cu sotia dansului decat prin interactiunea directa cu domnia sa.

Intr-o dimineata, pe la ora la care, dupa o vorba din popor, se intorc acasa si politistul, si primarul si…, de pe unde au fost ei, consoarta Advocatului venea de la nunta, imbracata intr-o rochie superba. Cand sa urce scarile, da nas in nas cu un important personaj din oras care o evita englezeste, iesind pe usa din spate de la parterul blocului.

Ca orice femeie barfitoare povesteste colegelor intamplarea pana cand cineva i-o reteaza aratand ca n-ar trebui sa-i pese, ca nu-i treaba ei. E in firea lucrurilor ca semeni de-ai nostri din oras sa incerce sa abata atentia de la slabiciunile lor, de la gravele lor probleme personale aratand cu degetul catre altii, catre dramele si comediile tertilor.

De fapt nu e singura familie in care sotii-si traiesc o singuratate in doi pozand in ochii lumii intelegerea si fericirea. De fapt, in dimineata aceea ea se-ntorcea singura de la nunta.

Mister nu e un om zgarcit, dar, ca toti bogatii da acolo unde stie ca lume ava face galerie.

Indiferenta lui fata de aproapele situat mai jos decat dansul a transferat-o si colaboratorilor. Aflat intr-o zi in fata cabinetului sau, secretarul , aflat in spatele usii de sticla, nici macar n-a catadicsit sa faca cativa pasi, sa deschida sa vada ce vreau. Usa era incuiata si nu conta ca as fi fost un potential client.

Nu-l pot uita pe domnul Avocat cand m-a umilit promitandu-mi la misto o sponsorizare pentru un volum si cand m-a-ntrebat ce caut la “facultatea” la care preda. Mi s-a parut ca era prea arogant si-atunci, pentru ca toata lumea era plictisita de frazele dansului, foarte bine alese de altfel, i-am spus: “Haideti! domna profesor ca mergem si noi la un botez”.

Am incercat sa-l fac partas unei realizari istorice si culturale, in acelasi timp, legate de satul unde si-a construit o vila insa nu am reusit. AStiu ca nu e uman, civilizat si frumos dar cand ne-ntalnim, fiecare la volanul propriei masini, ma fac ca nu-l vad.

Adrian Lucian

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.