Anul jubiliar al Sfintei Scripturi si Sfintei Liturghii la Protoieria Urziceni

0

 Pentru a marca Anul Jubiliar al Sfintei Scripturi si al Sfintei Liturghii, Protoieria Urziceni a organizat joi, saptamana trecuta, un concurs care a avut ca scop incurajarea copiilor de a citi Sfanta Scriptura si participarea la Sfanta Liturghie. La concurs au participat 50 de copii din cadrul Protoieriei Urziceni. Cele 9 grupuri din care fac parte copiii sunt: grupul de cateheza “Tanarul artist crestin” de la Asociatia socio-culturala Sfanta Treime Urziceni, grupul de cateheza “Sfantul Nicolae al parohiei Fierbinti de Jos, grupul de cateheza “Sfantul Stelian” al parohiei Jilavele, grupul de cateheza “Sfantul Dimitrie cel Nou” al parohiei Sfantul Nicolae – Urziceni, grupul de cateheza “Sfantul Nectarie” al parohiei Pelinu – Eliza, grupul de cateheza “Ingerasii” al parohiei Moldoveni, grupul de cateheza “Lasati copiii a vina la Mine” al parohiei Colinele, grupul de cateheza “Micii crestini” al parohiei Ulesti si grupul de cateheza al parohiilor Manasia 1 si 2, numit “Credinta, Nadejde si Dragoste”. Sufletul acetui concurs, organizatorul in sine, a fost doamna Bianca Buza, asistenta sociala.
In deschiderea programului, protoiereul Stelian Baducu a tinut un discurs referitor la Sfanta Scriptura si la Sfanta Liturghie: “Cu binecuvantarea preasfintitului nostru Damaschin, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, traim astazi momente de aleasa bucurie duhovniceasca, traim bucuria primei intalniri cu grupurile de cateheza de la parohii, elevi care au fost pregatiti in programul “Hristos impartasit copiilor” . De asemenea, traim bucuria cunoasterii lui Dumnezeu din Sfanta Scriptura si Sfanta Liturghie. Sfanta Scriptura, stim cu totii, este consemnarea in scris, prin oameni alesi, inspirati de Duhul Sfant, a cuvantului Lui Dumnezeu. Intre Sfanta Scriptura si Sfanta Liturghie exista o stransa legatura. Sfanta Liturghie, de-a lungul istoriei a constituit principala forma de apropiere de Sfanta Scriptura. Sfanta Liturghie, prin lucrarea Duhului Sfant, vine ca sa actualizeze evenimentele importante din Sfanta Scriptura. Stim cu totii ca tineretea constituie “Primavara vietii”, iar pentru noi, crestinii, primavara simbolizeaza invierea, iar invierea este biruinta luminii asupra intunericului. Dragi elevi, veniti la Hristos, veniti la principiile lui morale, veniti cu credinta in Dumnezeu, cu dragoste fata de aproapele vostru si nadejde intr-un viitor mai bun.”
Copiii, la invitarea preotului Stelian Baducu, s-au inchinat si au facut rugaciunea “Imparate ceresc”.
Tot legat de tema acestui eveniment, Paraschiva Irina, de la grupul de cateheza “Tanarul artist crestin”, a tinut un mic discurs in fata invitatilor: „Sunt aici pentru concursul de la Sfanta Scriptura si Sfanta Liturghie. Fara lucrurile acestea noi nu putem fi crestini. Noi suntem copii si trebuie sa ne rugam, sa avem grija sa ne ducem la Biserica si sa-l slujim pe Dumnezeu.”
Aceasta intalnire a fost adusa ca slava Lui Dumnezeu in acest an jubiliar, de aceea toti copiii au fost castigatori.In incheierea concursului, copiii si voluntarii implicati in acest eveniment au primit diplome de participare, iar grupurile de cateheza au primit Biblia Mare pentru a duce mai departe in grupul extins de cateheza al fiecarui parohii mesajul din eveniment. Un eveniment foarte reusit din punct de vedere spiritual.

Oana Rodica NECULA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.