Azi la orele 17.00, Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”

5

Janine Stavarache si Stefan Velniciuc in «Evul mediu ca si azi» Spectacolul este conceput pe baza selectiei unor versuri si proze din literatura Evului Mediu din autori ca Francoise Villon, Charles-Duc-D’Orlens, Francesco Petrarca si Goffry Chaucer, in maniera  teatrului popular, direct, comunicativa  si colorata, imbinand lamentatia cu sarja satirica, ironia cu intelepciunea “sotiilor moralizatoare“.
Ideea constitutiva a recitalului este aceea a omului ca tema cu variatiunii in contemporanitatea sa schimbatoare .
Sunt urmarite, in evolutia lor, mereu repetitiva, tribulatiile raporturilor afective dintr-un cuplu de indragostiti cu evidentierea fundalului social, moral si religios, ca factor integrator al vietii fiecaruia .
Verbul, plin de lumini si umbre vitriolate, este permanent insotit de muzica cu rezonante medievale, care se constituie intr-un fundal sonor ce comenteaza si potenteaza temele puse in discutie, trecand in unele momente la prim-plan, in cantece care sanctioneaza moravuri si practici sociale ce nu i-a lasat indiferenti pe autori .
Se evidentiaza “GLASUIREA” starilor de spirit si de constiinta, prin impletirea logosului cu parfumul muzicii medievale .
Scenariul este alcatuit de Jenine Stavarache si Stefan Velniciuc, care sunt si interpretii spectacolului. Muzica apartine compozitorului Dan Balan, iar regia lui Stefan Velniciuc.
INTRAREA ESTE LIBERA

Oana Serban

5 comentarii

  1. Lol, titluri de genu asta ma fac intotdeauna sa ma tavalesc de ris. Azi cind? Si daca azi inseamna 09.12.2008, ca ce pla mea lai postat tocma cu mai putin de juma de ora inainte sa inceapa dicstractia? Doar asa, ca sa fie? Citi crezi ca au apucat sa citeasca stirea si sa se duca la spectacol in intervalul asta de timp?
    Uof, uneori cred ca poate ai nevoe de nitica cenzura pe blogu asta, fie ea si autocenzura.

  2. Domnule pitic, din cate am inteles eu, aceasta a fost o stire despre un eveniment cultural. Sunt convinsa ca organizatorii au avut si alte modalitati de promovare a spectacolului respectiv. Nu cred ca intentia postarii de aici a fost cea de a face reclama evenimentului desfasurat la Centrul Cultural, ci de a informa pur si simplu.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.