Campanie europrezidentiala

0

Oficial, politicienii se afla in campanie electorala. 

Care campanie sau, ma rog, ce fel de campanie? Europarlamentara sau prezidentiala? Caci mesajele acestora sunt amestecate, balmajite chiar. 

Sa zicem ca la recentele lansari de candidati pentru europarlamentare – mesaj mai mult decat explicit – ar fi fost prezent si cineva de aiurea. Un extraterestru, bunaoara. Un extraterestru care, bucurandu-se de ubicuitate, sa poata fi prezent in acelasi timp in mai multe locuri ale manifestarilor cu pricina. M-am oprit special la extraterestru, pentru ca si asa (nu-i asa?) au ajuns extraterestrii in centrul atentiei, chiar si la Vatican. 

Cu siguranta ca acel extraterestru, fin cunoscator al tuturor lucrurilor, inclusiv al comportamentului uman, caci altfel nu ar fi razbatut pana aici, pe Pamant, s-ar fi aflat in fata unei adevarate enigme. 

Imaginati-va acel extraterestru auzind, spre exemplu, acea voce pesedista megafonica, urlatoare: “Geeeooooaaaanaaaaa preseeeeeeediiinteeeeee!”. Presedintele cui, al Europei? s-ar fi intrebat probabil musafirul. 

Ori auzindu-i pe pedelisti cantand de mama focului “Noi suntem romani”. E posibil ca la auzul acestui cantec deruta extraterestrului sa fi fost si mai mare, vazand ca niste romani se imbatoseaza in fata altor romani spunandu-le ca sunt romani. Si nu numai ca sunt romani, ci si pe veci stapani. Stapani in propria lor tara… 

Oricum, la penelisti, extraterestrul ar fi avut parte de mai multa liniste si chiar de un moment de reculegere fata de tot ceea ce vazuse pana atunci… Dar de ce sa ne intrebam ce-ar fi zis un extraterestru vazand manifestarile electorale ale politicienilor nostri si sa nu ne intrebam si sa intrebam ce avem noi de zis? 

In ceea ce ma priveste, eu n-am de zis nimic. Nu pentru ca as fi in deruta ca extraterestrul imaginat de mine (eu fiind totusi cu picioarele pe pamant, nu?), ci din cauza sictirului ce m-a cuprins, vazand cum politicienii nostri isi continua nestingheriti – ca sa nu zic cu nepasare – campania amagirilor noastre, vorbindu-ne de una si gandindu-se la alta… 

Asa ca daca tot se bate toba alegerilor prezidentiale, acum in preajma alegerilor programate pentru europarlamentare, de ce nu i-am zice acestei campanii altfel? Campanie europrezidentiala, spre exemplu. 

Ca sa se impace, cum zice romanul, si capra si varza. Capra fiind cuvintele, care topaie bezmetic, iar varza fiind insasi campania electorala…  

Ion ALECU 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.