Conferinta de presa cu multumiri la PSD

0

In aceeasi zi in care presedintele Traian Basescu a declarat ca PSD este castigatorul moral al alegerilor iar PDL este castigator “de facto”, avand mai multe mandate in Parlament decat social-democratii, la sediul PSD din Slobozia invingatorii de pe la noi tineau o conferinta de presa sau de multumiri. In cadrul conferintei cu pricina au luat cuvantul rand pe rand toti membrii marcanti ai PSD Ialomita. In discursul sau domnul Silvian Ciuperca a spus ca victoria din aceasta campanie se datoreaza oamenilor si nu PSD-ului. Pe de alta parte, domnia sa a mai adaugat ca si numarul mare al voturilor in alb exprima ceva, exprima nemultumirea oamenilor si faptul ca nu au fost pe deplin convinsi de niciunl dintre candidati. „Sunt mandru ca s-a confirmat faptul ca avem cea mai buna echipa. S-a demonstrat inca o data credibilitatea acestei echipe. Avem judetul pe maini curate”, a mai apreciat Silvian Ciuperca.

„Am fost modesti in ceea ce priveste cadourile electorale”
Din postura sa de invingator domnul Marian Neacsu afirma: “Cetatenii au votat stanga pentru ca noi le-am castigat increderea. Noi am fost modesti in ceea ce priveste cadourile catre electorat.” Privind la drumul sau catre Parlament, domnul Neacsu da asigurari: „Am sa fiu ceea ce am promis in campanie ca voi fi, un deputat altfel”. Chiar daca bucuria reusitei i se citea pe fata, nu a uitat insa sa avertizeze ca urmeaza sa parcurgem o etapa zbuciumata.

Hotarat sa se zbata, nu ca Stiuca pe uscat
Fara a mai considera ca ar fi inoportuna o declaratie a sa, domnul Dan Mircea Popescu a adus multumiri atat celor care au votat cat si celor care nu au votat. Tot multumiri au primit si domnul Geoana si presedintele organizatiei judetene, domnul Ciuperca, pentru ca l-au invitat sa candideze in judetul Ialomita. Hotarat sa se zbata (speram noi, nu ca stiuca pe uscat) sa puna in aplicare toate cele promise in campanie, una din preocuparile dumnealui va fi si aceea de a imbunatati legea electorala.

Fairplay: „Am avut cel mai puternic contracandidat”
Dand dovada de fair play dar si de bun simt (calitati neobisnuite pentru un politician), domnul Mihaita Gaina recunoaste: „Am avut cel mai puternic contra candidat”. In localitati din judet unde nu erau primari PSD, Mihaita Gaina a obtinut multumitor de multe voturi. Facand din nou dovada decentei, domnia sa declara: „Nu vreau sa fiu demagog si sa spun ca voi face ceva in Parlament. O sa ma regasiti cu siguranta in domeniile pe care eu le cunosc deja si in care am lucrat: mediu, protectia muncii si administratie publica”. Printre proiectele sale de viitor senator se numara si infiintarea a patru birouri parlamentare.

Graba in instalarea noului vicepresedinte al CJ
Plecarea la parlament a lui Mihaita Gaina prin castigarea mandatului de senator in colegiul Urziceni-Cazanesti vacanteaza pozitia de vicepresedinte pe care acesta a ocupat-o timp de 5 luni. Presedintele Consiliului Judetean Ialomita, domnul Silvian Ciuperca, a precizat ca viitorul vicepresedinte va fi de la PSD si ca se urgenteaza ocuparea postului dupa formula initiala de alianta in consiliu, intre PSD si PNL.
Exista posibilitatea ca o alta alianta la guvernare, PSD-PDL sau PDL-PNL,  sa indreptateasca tabara PDL din Consiliu Judetean sa ceara postul de vicepresedinte. De aceea, Mihaita Gaina va pleca mai repede prin demisie, ceea ce ii da posibilitatea lui Silvian Ciuperca sa-si instaleze rapid favoritul pe functia de vicepresedinte.
Avand aceeasi coloratura politica, primarul Municipiului Slobozia, domnul Gabi Ionascu, apreciaza: „Clasa politica a intinerit”. In opinia domnului primar, ar fi mai bine si mai potrivit ca alegerile parlamentare sa fie odata cu alegerile locale. Evident, nu au lipsit nici din acest discurs multumirile catre populatie si aprecierile fata de modul de a se implica in viata politica.
 
Oana SERBAN

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.