Cristina Pocora il interpeleaza pe Boc pe tema disponibilizarilor de la Amonil

0

Stimate domnule Prim Ministru,

Amonil Slobozia a intrerupt, luni, 30 martie a.c. productia de amoniac si uree, pe fondul cererii scazute pentru ingrasamintele chimice cu azot atat pe piata interna, cat si pe cea externa, si va disponibiliza 80 la suta din angajati iar lucratorii ramasi vor asigura paza si protectia instalatiilor oprite si livrarea de apa industriala in orasul Slobozia.

Repornirea instalatiilor de productie de pe platforma a avut loc la inceputul lunii februarie, cand eram asigurati de catre factorii de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Economiei si Ministerul de Finante, ca se va elabora un act normativ de acordare de sprijin producatorilor agricoli pentru cumpararea de ingrasaminte chimice ce va fi aprobat prin Ordonanta de Urgenta. Cu toate asigurarile primite de la data reluarii activitatii, nici pana la ora actuala acest act normativ nu a aparut si nici nu se intrevede posibilitatea elaborarii lui, conducerea Amonil fiind nevoita sa ia decizia de incetare a activitatii.

Aceasta situatie nu este singulara. In fiecare zi aflam cum societati comerciale de referinta pentru zone intregi ale tarii isi inchid portile – Arcelor Mittal, Rulmenti Barlad etc. 

Astfel, va solicit domnule Prim Ministru sa ne comunicati urmatorele:

* daca exista si care sunt politicile dumneavoastra pentru sustinerea acestor societati de referinta pentru economia judetelor in care se afla, de exemplu Amonil Slobozia, Arcelor Mittal Galati etc;

* politicile avute in vedere pentru miile de oameni trimisi in somaj;

* ce masuri intentionati sa luati punctual pentru sustinerea activitatii Amonil Slobozia si pentru reintegrarea pe piata muncii a celor disponibilizati? 

Cu multumiri, 

Cristina-Ancuta POCORA, Deputat al Partidului National Liberal 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.