Cum a crescut valoarea leului la Tandarei

0

Avem in fata o imagine din Tandarei. Este vorba de o piata agroalimentara amenajata intre blocuri. Blocuri aflate la cativa pasi de primarie si de artera principala ce leaga Bucurestii de Litoral.
Cladirea in care functioneaza aceasta piata a avut candva o alta destinatie, departe de a fi crezut cineva ca se poate amenaja asa ceva aici. Este vorba de o… centrala termica ramasa fara utilitate.
Se stie ca Tandareiul a scapat, prin introducerea gazului metan, de acea colectivizare urbana prin care se furniza asa-zisa sursa de caldura spatiilor de locuit sau celor publice. Asa-zisa sursa de caldura, pentru ca frigul iernii se instala de fiecare data aici pretutindeni.
Ramasa fara utilitate, edilii nu au demolat cladirea. Dimpotriva, au extins-o si au amenajat-o pentru ceea ce se vede. Hala pentru desfacerea legumelor si fructelor, spatii, cu toate cele cuvenite, pentru comercializarea carnii si a laptelui, ca si a preparatelor si derivatelor acestora. Cu sursa de caldura care functioneaza, dar si cu aer conditionat. De retinut ca amenajarile au costat in jur de 3 miliarde de lei. Daca ar fi fost sa se realizeze aici o piata asemanatoare, de la cota zero, ar fi costat peste 19 miliarde. Iata, asadar, cum spiritul gospodaresc, inventivitatea au avut darul la Tandarei sa creasca valoarea leului…
 
Ion ALECU

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.