Dezbatere publica la Fetesti

0

Primaria municipiului Fetesti organizeaza vineri, 27 martie, o dezbatere publica pentru proiectul de hotarare cu tema:”Aprobarea Bugetului Local pe anul 2009″. Proiectul de buget a fost afisat pe site-ul Primariei. Doua organizatii non-guvernamentale si-au anuntat deja participarea la aceasta dezbatere, dupa care se va organiza o sedinta extraordinara a Consiliului Local.

“Noi am fi dorit sa aprobam mult mai repede acest buget, dar din cauza intarzierilor de la nivel national, a fost practic imposibil. Fata de anul trecut sumele alocate Fetestiului sunt foarte mici. de exemplu, sumele de echilibrare din TVA sunt reduse cu 90% fata de 2008. Anul trecut am primit 20 de miliarde de lei (vechi) iar anul acesta am primit doar un miliard opt sute pentru echilibrarea bugetului. Noi trebuie sa ne incadram in sursele locale de venituri” a precizat primarul Fetestiului, Gheorghe Catrinoiu.

Impozitele si taxele locale nu au mai fost majorate la Fetesti din anul 2006, ele doar au fost indexate cu rata inflatiei. Aproximativ 50% dintre fetesteni nu isi platesc taxele si impozitele catre bugetul local. Ramane de vazut cum va gestiona municipalitatea acest buget de austeritate.  

Adela Simona GHERGHE  

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.