Din nou la scoala (II)

4

Prezentam in numarul trecut al ziarului nostru cazul elevului Tudor Ovidiu Madalin de la Liceul de Arta Slobozia, care din motive personale a abandonat scoala si ma refer aici la situatia materiala mai putin buna. in ajutorul sau au venit Vasile Cornel, politician (PSD) si om de afaceri si fostul viceprimar Radu Paros, actualmente consilier municipal PNL. Familia elevului a ramas placut surprinsa de gestul celor doi oameni de bine, venit in momentul in care nu mai aveau nicio speranta ca Ovidiu s-ar mai putea intoarce la scoala. Dupa ce copilul lor a revenit in sistemul de educatie, sau mai bine zis in clasa de elevi pe care o parasise candva, oamenii care l-au readus in banca ne-au facut urmatoarele declaratii :
Radu Paros: «Probabil ca acest elev isi va aduce sau nu mai tarziu aminte de gestul nostru, care nu este unul politic. Eu i-am dat numarul meu de telefon, ca sa ma sune in momentul in care intampina greutati. Orice copil si orice om merita o sansa in viata, trebuie doar sa o fructifice. Radu Paros nu poate insa sa ajute chiar pe toata lumea, dar gestul meu trebuie urmat si de altii. Eu nu imi fac campanie electorala cu acest caz. Sau poate ca fac doar campania pentru sprijinirea unor astfel de tineri. Cum ii educam astazi ii vom avea maine. in Romania de azi ar trebui sa existe burse scolare pentru astfel de tineri, care sa nu ii mai puna in situatia de a abandona scoala. E drept ca in afara de cheltuielile curente, caiete, carti, rechizite, apar si cheltuielile suplimentare, legate de transport, uniforma, hrana si altele. Cred ca administratia locala ar trebui sa se implice in achizitionarea unui astfel de echipament scolar, daca nu pentru toti elevii, macar pentru cei cu situatie materiala precara. Trebuie sa ne gandim la faptul ca in vremurile noastre liceul nu mai este la indemana oricui. Mai grav este faptul ca nici un parlamentar ialomitean nu a rezolvat pana acum un astfel de caz, care nu este singurul. Problemele sociale nu sunt imbratisate de parlamentarii nostri. Revenind, eu sper ca elevul Tudor, pe care noi l-am readus in sistemul de invatamant, sa si invete foarte bine. Nici eu, cand am fost elev, nu am avut chiar de toate, dar am invatat. Am purtat uniforma si sunt de acord si astazi cu tinuta obligatorie in liceu si gimnaziu. Si oamenii politici trebuie sa aiba o tinuta vestimentara decenta, iar domnul primar Ionascu, citeam intr-un articol de presa recent, chiar solicita sume de bani suplimentare in acest sens…”
Vasile Cornel: “Napoleon spunea la un moment dat ca in ranita fiecarui soldat exista un baston de maresal. Orice om isi doreste cu adevarat sa reuseasca in viata si ii sta la indemana acets lucru. Cine este optimist, succesul ii sta la indemana si nu are decat de castigat, iar cine este pesimist asa o sa traiasca toata viata. Daca copilul acesta va intelege ca in acest moment de cumpana a gasit sprijin, intotdeauna va gasi sprijin, dar de maine totul depinde de el. Daca el termina liceul cu nota 10 va fi un om valoros, iar oamenii valorosi sunt vanati cu arcanul si va avea sanse in viata, sanse de neimaginat pentru el acum. in situatia lui, materiala, exista foarte multi elevi, dar exista si masuri de protectie sociala. E drept ca masurile se indreapta spre cei cu situatie foarte buna la invatatura. Daca ne uitam impreuna in cataloagele de liceu sunt foarte putini elevi peste media 9, iar pentru noi ca natiune singura sansa ca sa prosperam este sa invatam. Eu ma mandream cu uniforma mea de elev, pe care am purtat-o cu placere. Astazi nu vad uniforma ca pe o problema majora. Problema este respectul pentru valori. in incheiere, ii urez succes lui Ovidiu in activitatea scolara. Eu cred in viitorul lui.”

Adrian MERLEA

4 comentarii

  1. Cornel Vasile este un om foarte destept, si ar trebui ascultat de multa lume. TU, IOMO, daca nu ai auzit de CORNEL VASILE, inteleg ca nu sti in ce lume traiesti.

  2. am aflat ieri din Romania Libera ca germanii au invadat Cehoslovacia
    vreau sa va spun ca eu nu sunt de acord si mi se pare o idee proasta

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.