Dupa 20 de ani – Biserica din Borduselu a fost resfintita

0

Duminica, 9 octombrie, a avut loc resfintirea Bisericii din satul Borduselu, comuna Ciochina. Prezenti la acest eveniment au fost Preasfintia Sa Damaschin, Episcop al Sloboziei si Calarasilor, preoti din satele comunei dar si din satele invecinate, o multime de credinciosi. Dealtfel, fiecare preot in parte si-a adus enoriasi de la lacasurile de care apartin. Anterioara resfintire a avut loc in 1988. Asadar, aceasta resfintire a avut loc dupa 20 de ani.
Biserica din Borduselu a fost construita in anul 1890, cu ajutorul preotului Anastasie Niculescu, si poarta hramul Sfantului Ierarh Nicolae.
Domnul Vasile Campulungeanu, primar al comunei Ciochina, inca sub impresia evenimentului, ne-a declarat : «A fost o zi importanta pentru satenii din Borduselu, pe care au dorit si au reusit sa o sarbatoreasca impreuna cu enoriasii din satele invecinate. A fost frumos mai ales ca numai cu o zi inainte Biserica Crestin – Ortodoxa a sarbatorit Sfantul Mihail si Gavril. Ne-am simtit mult mai aproape de Dumnezeu si de Iisus Hristos. Primaria a avut un rol foarte important in investitia lucrarilor din cadrul Bisericii. Amintesc aici aleile pietonale, de peste 250 metri patrati, gardul, pavele si multe altele. Suma alocata pentru aceasta investitie nu a fost mare, insa am gasit oameni cu suflet care ne-au ajutat sa terminam in timp util constructia si multumim lui Dumnezeu ca am prins vreme buna pentru a nu intampina probleme. Desigur, prezenta la sarbatoarea noastra a Prea Sfintiei sale Damaschin Coravul ne-a umplut inimile de bucurie, slujba pe care a tinut-o impreuna cu soborul de preoti care l-a insotit fiind una inaltatoare, care ne-a mers la suflet. Ii asigur pe credinciosii din Borduselu ca administratia locala va fi in continuare alaturi de ei, alaturi de biserica, pentru ca mai sunt destule de facut pentru a o aduce cu adevarat la nivelul unui lacas de cult al zilelor noastre.»
Sa mai amintim faptul ca dupa oficierea slujbei de resfintire a bisericii toti cei prezenti la eveniment au fost invitati sa participe la un praznic.
 
Oana Rodica NECULA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.