Eveniment la Scoala Ion Roata: s-a deschis Centru de Documentare si Informare

0

Eveniment la Scoala din Ion Roata: vineri a fost inaugurat Centrul de Documentare si Informare. Au fost invitati reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, Casa Corpului Didactic, bibliotecii comunale, bisericii si primariei din Ion Roata. Organizatorii evenimentului: Alexandru Dinescu, director al scolii Ion Roata si Steluta Bujor, profesor de chimie – fizica. Proiectul a fost realizat cu ajutorul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Inspectoratului Scolar Ialomita si CaseiCorpului Didactic Ialomita.
Cei prezenti la deschiderea oficiala au vizitat mai intai scoala si au participat la un moment artistic sustinut de elevi ai scolii. De asemenea, profesorul Adrian Cocioc si-a prezentat cartea “Geografia Romaniei”. “Aceasta carte este dedicata elevilor clasei a VIII-a, fiind de un real folos pentru testele nationale pe care le sustin. A aparut prin necesitatea de a ne usura munca, procesul de predare si invatare a elevilor, urmarind strict continutul capitolului comparativ cu manualele alternative”, a mentionat domnul Cocioc la prezentarea cartii sale.
Dupa prezentarea centrului, putem spune ca toti cei prezenti au fost impresionati de ce au vazut aici. “Este o scoala care, in viziunea mea, intradevar seamana cu o scoala europeana. Este o scoala cocheta, bine pusa la punct cu materiale didactice moderne, iar elevii sunt foarte constiinciosi.”, ne-a declarat doamna Laura Copilau, inspector scolar. Directorul Alexandru Dinescu s-a declarat incantat de reusita acestui proiect, dar ca asteapta, pentru ca aceasta sa fie deplina, angajarea in cadrul centrului a unui documentarist calificat. Pana atunci, cadrele didactice, bibliotecara Alexe Paulina, dar si preotul din Ion Roata sunt hotarati sa-i ajute, care cum poate, pe elevi. La randul sau, domnul primar Mihai Ghita s-a aratat multumit, considerand ca prin infiintarea acestui centru copiii din Ion Roata au sanse mai mari sa ajunga in liceele bune din orase. In plus, dumnealui a promis conducerii scolii ca va avea tot sprijinul administratiei locale pentru astfel de proiecte. Nu putea lipsi de la eveniment domnul Ioan Man, fost professor de istorie in cadrul scolii, care si-a amintit de saracia in care, atat dumnealui cat si alti colegi de-ai sai, care au devenit intre timp oameni importanti, au invatat. In fine, doamna Steluta Bujor a tras, intr-un fel, concluziile : “Ceea ce a fost un vis a devenit realitate. Avem internetul, si nu numai, la dispozitie, scoala intreaga beneficiaza de dotari cu aparate performante. Este datoria noastra, a cadrelor didactice, de a le exploata cum se cuvine si sa facem din elevii nostri unii care pot avea acces apoi in orice liceu din judet sau din tara”.
La sfarsitul evenimentului invitatii si-au asternut impresiile in paginile “Cartii de onoare” a centrului.
 
Oana Rodica NECULA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.