Handbal, divizia A, etapa a VII-a – CSM SLOBOZIA – HCF PIATRA NEAMT 23-25 (NE-AM BATUT SINGURI)

0

Meci superb, o atmosfera extraordinara creata de spectatori, dar ce folos…Ne-am batut, pur si simplu, singuri. Lipsa de concentrare atat in faza de aparare, cat mai ales in cea de atac. Greseli personale si colective peste greseli, ratari incredibile, chiar si a sase lovituri de la 7 metri, goluri primite cu multa usurinta. Colac peste pupaza, un arbitraj tendentios, in favoarea handbalistelor de la Piatra Neamt, al bucurestenilor Balas Alexandru si Gheorghisor Marius, care in situatii similare dictau 7 metri pentru oaspete, pentru noi nu! Faze in care slobozencele erau faultate si se dadea 7 metri, dar nu si eliminarile cuvenite, si multe altele. Cu alte cuvinte, cei doi arbitri au tras dupa ei handbalistele moldovence spre victorie.
Primele minute au fost favorabile oaspetelor, care au profitat de apatia jucatoarelor slobozence si s-au instalat la carma jocului, speculand orice greseala a noastra, conducand din start cu 3-0. apoi cu 4-1, dupa ce ratasem doua lovituri de la 7 metri. Egalam pentru prima data la 4-4 si chiar luam conducerea, apoi suntem condusi pana la 16-16, cand se produce din nou egalarea si sperantele noastre pentru o victorie cresc, dupa ce luam conducerea cu 17-16. Cresc doar sperantele, intr-un meci de infarct, deoarece fetele noastre cedeaza pas cu pas, gresesc din ce in ce mai mult, si rezultatul a fost …infrangerea. Sigur, putem invoca arbitrajul tendentios, care probabil le-au demoralizat cumva pe handbalistele slobozence, cum tot la fel putem invoca si lipsa de experienta, de omogenitate a fetelor noastre. Dar, nu trebuie sa facem un capat de tara din aceasta infrangere, suntem la un inceput, si orice inceput este greu.
A fost ultima etapa din tur, urmeaza turneele din ianuarie si februarie, ce se vor organiza pe terenurile primelor doua clasate din serie. Profesorii Emilia si Marian Simion au folosit urmatoarea formatie: Elena Popovici, Andreea Nica, Alina Baciu (3 goluri), Andreea Dincu (1 gol), Marie Janne Kanda (1 gol), Jeni Dragan, Alexandra Preda (4 goluri), Raluca Bacauanu (3 goluri), Irina Simion (4 goluri), Cristina Serban (1 gol), Lidia Goanta (1 gol), Alexandra Draghia (6 goluri), Mihaela Stanciulescu, Monica Stefan.
Antrenorul Marian Simion ne-a declarat: „Asta e. Experienta invinge elanul tineresc. A fost un joc in care experienta oaspetelor a facut ca balanta sa se incline in favoarea lor. Jucatoarele noastre au demonstrat inca o data ca nu au puterea de a gestiona situatiile favorabile (din 10 aruncari de la 7 m de care au beneficiat au ratat 6;situatii de superioritate numerica in atac nefructificate in multe cazuri) si ca elanul tineresc nu este bun intotdeauna. A fost cel mai solicitant joc din tot turul campionatului, avand in fata o echipa venita cu un singur gand – VICTORIA – , o echipa cu o medie de varsta foarte ridicata, ceea ce a insemnat si o experienta de joc foarte mare. Totusi, o evolutie buna a jucatoarelor noastre pe faza de aparare, o arata si numarul mic de goluri primite, 25, (de regula se primesc peste 30 de goluri), in special in repriza a doua in care au fost mai multe atacuri in care adversarele nu au gasit solutiide finalizare fiind sanctionate cu “joc pasiv”. Nu acelasi lucru se poate spune de evolutia in atac, unde s-a jucat foarte individualist, precipitat si fara a respecta sarcinile primite de la antrenori. Sportive cu o experienta mai mare de joc au facut multe greseli personale, nepermise inr-un joc in care ai in fata un adversar cu experienta care stiu sa le fructifice. S-au remarcat cu evolutii peste prestatiile celorlalte, portarita Andreea Nica – cea mai buna prestatie de pana acum si de care ar fi trebuit sa profite celelalte jucatoare, Alexandra Draghia – principala marcatoare si jucatoarea din teren care a gresit cel mai putin in atac iar in aparare a avut o prestatie buna. Eu si jucatoarele tin sa multumesc publicului spectator venit in numar destul de mare la sala si regretam ca nu am reusit sa le oferim, pe langa spectacolul din teren oferit de ambele echipe, si o victorie. Speram insa sa inteleaga ca suntem inca la inceput de drum si ca experienta nu se capata asa de usor, sa aiba rabdare ca vor primi si ceea ce isi doresc cel mai mult VICTORII”

CLASAMENT    (neomologat)
1 Stiinta Bacau 7 7 0 0 244 150 14
2 National Rm. Valcea 7 6 0 1 220 134 12
3 CSM Slobozia 7 4 0 3 217 184 8
4 HCF Piatra Neamt 7 4 0 3 193 161 8
5 CSM Bucuresti 7 4 0 3 192 199 8
6 HC Activ Ploiesti 7 2 0 5 188 207 4
7 CSM Sf. Gheorghe 7 0 0 7 116 219 -1*
8 Universitatea Targoviste 7 0 0 7 94 230 -1*

* Echipe penalizate cu 1 punct – nerespectare cerinte varsta
 
Constantin TACHE

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.