Irina Nitu, speranta a tenisului ialomitean

0

A “rasarit” o noua speranta a tenisului ialomitean. Este Irina Nitu, sportiva sectiei de tenis a Clubului sportiv scolar Slobozia. Ea a inceput sa atraga atentia specialistilor in domeniu inca de anul trecut, cand a ajuns pe locul 12 in clasamentul national la categoria 10 ani. Acum ea evolueaza la categoria 12 ani, in compania unor sportive mai mari ca varsta si mai experimentate. Ii place foarte mult tenisul, cum ne spune profesorul Ion Savu, cel care se ocupa de pregatirea ei. Ar juca ore in sir fara sa se plictiseasca, fara sa se planga ca ar fi obosit. Are o foarte buna indemanare, poseda lovituri corecte, elegante dar si puternice, dar mai ales eficiente. La concursurile de anul acesta a realizat progrese vizibile. Si rezultatele nu s-au lasat asteptate. La Cupa Dinamo (3-7 ianuarie), pierde in finala de opt in fata castigatoarei turneului, Iulia Ivascu, in trei seturi, dupa o lupta istovitoare care a durat o ora si jumatate (Ivascu fiind numarul unu in tara la aceasta categorie de varsta). 

Iulia a fost prezenta si la Slobozia, la “Cupa de cristal”, unde a jucat finala in compania sportivei noastre Irina, finala adjudecata, dupa un meci spectaculos, dar si cu putin noroc. La acest concurs printre invinsele Irinei se numara galatencele Filip si Ciubotariu, clasate intre primele zece, anul trecut, pe tara.

Recent, 13-15 martie, la Braila, s-au desfasurat intrecerile unui alt puternic turneu, castigat de sportiva noastra, obtinand patru victorii (trei la fete ce o invinsesera anul trecut), diferenta fiind foarte clara in favoarea ei, mai ales in intalnirile cu Craciun si Sararu, si ele intre primele zece anul trecut. 

Campionatele Nationale de sala aveau sa o claseze in primele 32 tenismene, pierzand la favorita numarul cinci. Acum, Irina se afla pe locul sase la categoria ei de varsta, cu mari sperante sa ajunga pe trei pana la finele anului, cand actualele ei adversare vor trece la o categorie superioara. 

Profesorul Savu ne spune ca si la baieti aven cateva elemente de valoare, precum Cristian Andreescu si Bogdan Corbea, clasati pe locurile 8, respectiv 10, la categoria de varsta de zece ani. Despre performantele lor, intr-un material ce va urma.

 Constantin TACHE 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.