Jos palaria, pentru Scoala din Colilia

2

Cuvantul “scoala” provine din grecescul schole, care inseamna studiu. Scoala este o institutie publica, proprietate de stat sau privata unde se invata disciplinele prevazute intr-un plan de invatamant. Scoala formeaza si informeaza elevul. Fiecare copil, isi faureste in scoala propria identitate morala dezvoltandu-se fizic armonios si echilibrat . Scoala este o a doua casa a copilului.
Scoala Generala cu clasele I-VIII Colilia este una dintre cele mai frumoase si cochete din judet. Conditiile materiale puse la dispozitia fiecarui elev sunt unele de inalte standarde. Salile de clasa sunt spatioase, luminoase si curate. Clasele au geamuri termopan, mobilier confortabil si beneficiaza de incalzire centrala. Se pune mare accent pe igiena.

Cadre didactice calificate au ales Colilia
Daca unele cadre didactice fug de tara ca de “raie” si aleg sa profeseze in oras, altele au ales Colilia. De ce?!? Pentru ca intre o scoala din Slobozia si scoala Colilia nu este nici macar o mica diferenta. Lux, armonie si perseverenta. Astfel, doamna Cornateanu Paula, profesor calificat de Limba si Literatura Romana, Neagu Marilena, profesor calificat de Biologie, Bobocea Alexandra, profesor calificat de Geografie au ales sa profeseze in Colilia.
Am tot vorbit de profesori, dar nu trebuie uitati cei care pun elevilor pentru prima data condeiul in mana, invatatorii. La scoala din Colilia sunt patru clase primare si patru invatatori. Trei doamne si un domn: astfel, Nita Silvia, Cotorceanu Vevilia, Necula Teodora si Mihu Valentin invata copiii sa scrie si sa citeasca, ii invata cum sa se comporte in viata.

Asa director, asa scoala!
Cum fiecare scoala are cate un pastor, si la scoala din Colilia exista un director! Numai cuvinte de lauda la adresa directorului scolii din Colilia. Directorul scolii din Colilia este de fapt o femeie, doamna Nita Silvia. O persoana de mare caracter si foarte muncitoare. De dimineata pana seara trudeste din greu pentru binele scolii. Este omul care se axeaza pe proverbul “bate fierul cat e cald!”, de ce sa lasi ceva pe maine cand poti face azi. Dansa este una dintre cele mai iubite persoane de catre elevi, stiind sa respecte si sa se faca respectata. Intr-un cuvant, omul potrivit la locul potrivit!

O scoala fara disciplina e ca o moara fara apa
Un foarte mare accent se pune si pe disciplina din scoala! Atat dimineata cat si dupa-amiaza ordinea este instaurata in pauze de catre cadrele didactice. In fiecare recreatie cate doi profesori fac serviciul pe scoala avand totodata grija de ordinea si disciplina din incinta scolii.

Coltul fruntasilor
Pe langa diversele materiale informative de pe peretii scolii, pe hol se afla un tablou cu pozele elevilor fruntasi. Printre acestia se-numara: Stoica Vasilica, Zamfir Georgiana si Matei Nicoleta, de la clasa a V-a, Constantin Roxana, Nicolae Mihai, Sava Silvia, Musat Alina, de la clasa a VI-a, Ungureanu Luminita, Ionescu Argentina, Stoica Radu, de la clasa a VII-a, Constantin Ana- Maria Evelina, Ionita Roxana, Bucur Adriana, Pencu Silvia, si Ionita Diana de la clasa a VIII-a. Copii constiinciosi, care cred in sansa lor in viata si care stiu ca “daca nu ai carte n-ai parte!”

De la primar la actor…
Desi au ajuns abia in clasa a VIII-a, cativa dintre elevii scolii Colilia stiu inca de pe acum pe ce drum vor sa o apuce in viata! Daca Apostol Daniel Marian vrea sa ajunga de la elev la primar si de la primar la un politician de succes, Constantin Ana- Maria Evelnia doreste sa ajunga actrita si, daca stau bine sa ma gandesc, are toate sansele, avand rezultate bune la invatamant. Asa ca, daca doriti sa ajungeti cineva in viata, invatati!
P.S. : “Unde scoala se iveste, pamantul se-mbogateste!”
 
Dan Marius TRICA

2 comentarii

  1. Buna ziua. Ma bucur sa citesc asta despre scoala din Colilia,daca este aceeasi Colilia din Ialomita. Mi-am petrecut vacantele acolo. Le urez sa li se indeplineasca tot cei mai bun.

  2. Felicitari primarului din Colilia pe distanta dintre Bucuresti Colilia nu am vazut o lcalitate care sa se dezvolte atat de frumos in interesul locuitorilor.Sincer la numirea lui in functia de primar am fost un pic reticent,dar acum m-a convins ca este omul potrivit la locul potrivit

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.