La Amara: editia a treia ‘’Prietenii Bibliotecii’’ “BIBLIOTECA PUBLICA ESTE MOS NICOLAE PENTRU CITITORII FIDELI”

0

Din dorinta de a atrage cat mai multi copii la lectura, sa citeasca de placere, Biblioteca oraseneasca Amara a organizat vineri, 5 noiembrie, a treia editie a manifestarii ‘’Prietenii Bibliotecii’’. A fost o manifestare rezervata elevilor, celor mai fideli prieteni ai Bibliotecii, dar si cadrelor didactice care ii indruma, ii canalizeaza spre spiritul cartii. Au fost decernate diplome si cadouri simbolice (sponsor Parohia II Amara, preot Matache Clementin). Cadrele didactice prezente: inv. Stela OPRIS, inv. Nineta ION, prof. Catalin CRACIUN, invatator Voica TACHE, Scoala Cosimbesti.
Au recitat despre viata ‘’Sf. Nicolae’’ elevii Bianca Munteanu, Cristina Greu, Rodica Rusu, Florina Petrescu, George Caltea, Bogdan Pantari, George Soare.
Recial de versuri despre obiceiuri: Diana Vasile, Sabrina Rosu, Elena Catana, Daniela Chirita, Valentina Vasile, Adina Neagu.
Tuturor acestor copii, cu o frecventa deosebita la biblioteca oraseneasca, le-au fost inmanate, asa cum am mai spus, diplome si cadouri simbolice. Toti cei prezenti si-au dorit un spatiu mai mare, mai multe carti, iar sperantele lor se leaga de mutarea Primariei intr-un nou sediu, cat mai curand, urmand sa primeasca un spatiu mai mare.
Promisiuni sunt, asteptam si finalizarea lor. S-au mai acordat diplome elevilor din ciclul gimnazial Manuela Maita, Maria Enache, Ancuta Rosu, pentru aceeasi fidelitate fata de carte.
Anul trecut, Monica Tudor (acum la varsta de 23 de ani) din Bucuresti a ramas impresionata de activitatea Bibliotecii din Amara, petrecandu-si vacanta la bunicii din aceasta statiune, unde a citit foarte mult, oferindu-le copiilor indragostiti de carte cadouri si obiecte de imbracaminte, chiar din primul ei salariu. Copiii din Amara o asteapta si cu alte ocazii.
 
T. CONSTANTIN

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.