Lansarea candidatului PSD la alegerile europarlamentare s-a facut pe… apa

0

Tanarul Stefan Musoiu, actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Ialomita si presedintele Tineretului Social Democrat Ialomita, ocupa un loc “semi-eligibil” pe listele PSD la europarlamentare. Pe o lista cu 43 de candidati social democrati, ocupa locul 17. 

Stefan Musoiu este singurul candidat din judetul Ialomita la alegerile pentru Parlamentul European care se vor desfasura la inceputul lunii iunie. Prin aceasta pozitie, se poate spune ca s-a inceput “schimbul de generatii” in partid.

Pentru a marca evenimentul, dar si pentru a evidentia cat mai clar compabilitatea celor doua generatii pe care le reprezinta, liderii TSD si cei PSD au organizat o intalnire mai putin obisnuita, iesita din tipare, asa cum le place tinerilor din ziua de azi. Aceasta intalnire a avut loc sambata dimineata pe vasul de croazirera inchiriat pentru acest prilej.

Lupii tineri cot la cot cu lupii batrani din PSD

Calatoria a pornit de la Fetesti, pe Dunare in jos, pana la Giurgeni si a durat vreo trei ore. Timp in care, Tineretul Social Democrat a avut timp sa stea de vorba cu veteranii PSD. Leganati de valurile Dunarii, ideile au venit altfel, discutiile au decurs mai lin. Strans uniti in jurul paridului, Tinerii PSD-isti si-au pus la gat cravata rosie fara tricolor, ce-i drept, si s-au intalnit cu ciocoii vechi din PDS de la nivel central. Printre greii pardidului prezenti la aceasta intalnire plutitoare, amintim pe: Olguta Vasilescu, Oana Mizil, Silvia Mihalcea, Gabriel Petrea, Natalia Intotero, Alin Antohi si bineinteles Silvian Ciuperca, Stefan Musoiu, Valentin Bacanu, Marian Neacsu, aproape toti primarii PSD-ului din judet.

Balanta tinerilor a fost bine echilibrata cu cea a lupilor batrani. 

Aceasta croaziera, pe langa scopul in sine, de a facilita o intalnire intre generatiile PSD-iste, mai are un scop: de a promova si de a atrage atentia asupra unui proiect turistic care va cuprinde un tur al Baltii Ialomitei. Daca acest proiect va prinde viata, vom asista la o ridicare a nivelului de viata, a potentialului turistic in zona, dezvoltare locala si potectie a mediului. 

Mircea Geoana si Broscoiul Verde

Sa nu credeti ca promovarea social democratiei se opreste aici. Ajunsi la Giurgeni cu vaporasul, au acostat si l-au asteptat pe mai marele PSD-ului, pe domnul Geoana, care a venit cu elicopterul de la Bucuresti, de la o sedinta cu domnul Boc. Odata ajunsi in fata multimii, atat liderii locali, domnul Ciuperca, domnul Ionascu, cat si cei de la Bucuresti, domnul Geoana, domnul Bazac, au tinut cate un discurs plin de promisiuni. Evitand baia de multime, s-au urcat la inaltime pe o bordura mai inalta si astfel s-au facut si mai bine vazuti, dar mai ales auziti. Iata ce au putut auzi cei prezenti:

Silvian Ciuperca: “Nicio vorba fara acoperire in conditii schimbate de viata ale oamenilor nu are valoare si greutate.(…) Momentul electoral de care ne apropiem, este un altul care inseamna ceva in mersul judetului Ialomita si al Romaniei spre un alt tip de societate. Este trist ca azi la Giurgeni am experimentat ca nu poate opri niciun vas, chiar daca ar dori cineva sa coboare aici si sa manance aici un peste la gratar, nu poate deoarece nu exista conditii de acostare. Vasul de pasageri a trebuit sa manevreze o jumatate de ora pana a acostat, si asta inseamna lipsa de dezvoltare, si promit public, eu si primarul ca vom face aici un punct de acostare.” Discutia despre potentialul turistic de la Giurgeni, i-a amintit domnului Geoana de renumitul Broscoi Verde.

Asa cum va avertizam, multe sperante si promisiuni. Si mai urmeaza:

Mircea Geoana: “Indiferent ce ar fi, trebuie sa investim in agricultura.(…) Trebuie sa incercam sa facem mai mult turism, trebuie sa incercam sa dam celor tineri si celor care au plecat la munca prin Italia si prin Spania sansa unui loc de munca aici. Vom sprijini aceste proiecte. “

Trecand la partea mai sentimentala, citam fara a ne lasa sensibilizati prea tare: “Dragii mei prieteni tineri, nu uitati niciodata pe cei care sunt acum mai carunti, mai imbatraniti, mai necajiti, fara dinti in gura, fara medicamente, fara un minim de decenta, sunt parintii si bunicii nostri. Asa cum ne purtam noi, cei mai tineri, cu parintii si bunicii nostri, asa se vor purta cu voi copiii si nepotii vostri“, a declarat in final Mircea Geoana. 

Curge Dunarea, curge civilizatia, curg promisiunile

Discutiile s-au mutat din mijlocul oamenilor, in salonul rosu al vaporasului acostat cu chiu cu vai la Giurgeni. La reuniunea Comitetului Executiv al TSD s-a facut din nou lobby pentru potentialul turistic pe care il are Dunarea si pe care, din pacate, nu-l valorifica. Se atrage din nou atentia celor care pot face ceva in momentul de fata in aceasta zona. S-a discutat, de asemenea, despre implicarea tinerilor in administratia locala, dar si despre campania electorala. Strategia celor de la TSD, prin care spera sa obtina cat mai multe voturi, va consta in niste idei nastrusnice, nedezvaluite inca.

Personalitatile politce reunite in aceste context, au fost de accord ca daca generatiile nu se sfasaie intre ele, vom avea un echilibru politic, cel putin, de succes. Sau ca Dunarea este si un bun ialomitean, care trebuie exploatat. “Judetul nostrum, are multe de oferit, dar este nevoie de sprijinul celor de la Centru”, a mai precizat presedintele Ciuperca. 

Din partea domnului Geoana, numai cuvinte de lauda la adresa tinerilor implicati in politica: “Ce poate fi mai placut, pentru un lider de partid, decat sa vada ca investitia in tineri da roade. Va felicitam pentru creativitatea de care ati dat dovada prin atragerea acestor tineri intr-o zona cu potential turistic.”

Aceasta croaziera simbolica poate fi un semn ca se poate face o artera europeana pe aici. 

Asadar, totul curge. Curg idei frumoase, curge Dunarea, curge civilizatia, curge timpul, curg promisiuni. In speranta ca nu vor curge doar asa, pe apa Sambetei, va vom tine la curent daca aceasta intalinire non conformista va da si roade.

 Oana SERBAN

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.