Lipsa unui departament de primiri urgente, un diagnostic greu de suportat de Spitalul din Fetesti

0

La sfarsitul anului 2007, Ministerul Sanatatii a elaborat un Ordin privind amenajarea unor departamente de primiri urgente in municipiile si orasele mici. Pentru ca la Fetesti se preconiza, la vremea aceea, finalizarea lucrarilor de constructie a noului spital in termen de maximum un an, conducerea, de atunci, a decis sa nu faca investitii inutile in vechiul spatiu. Astfel ca proiectul a trecut pe lista de asteptare.
Din cauza ca s-a amanat deschiderea noului spital din Fetesti, cadrele medicale si pacientii resimt lipsa unei camere de primiri urgente, la vechea locatie.
“Noi oricum ajutam bolnavul din urgenta. Avem nevoie de un departament de primire a urgentelor, deoarece in acest mod am avea posibilitatea sa decontam serviciile pe care le prestam pentru pacienti, printr-un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. Pacientii oricum sunt consultati si tratati.” precizeaza managerul Spitalului Municipal Fetesti, medicul chirurg – Stelian BARCARI.
Prin Banca Mondiala se deruleaza un program de utilare a compartimentelor de primiri urgente. Spitalul din Fetesti a primit pana acum, sase butelii portabile de oxigen, trei prize necesare pentru camera de garda si doua lampi mobile pentru examinare. Anul acesta spitalul va mai fi dotat cu aparatura de resuscitare, aparatura de monitorizare defibrilare, echipamente de mobilizare si examinare complete.

Adela Simona GHERGHE

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.