Lucrurile marunte din Fetesti

0

“Sunt niste lucruri marunte!”, imi spunea un prieten , cu putin timp in urma, referindu-se la faptul ca in Fetesti se lucreaza de ceva vreme pentru schimbarea imaginii de oras neingrijit. Dispar “amenajarile” construite ilegal, apoi se niveleaza terenul si se pietruieste. Pe ici pe colo se mai niveleaza cate o straduta pe care ori iti rupeai picioarele, ori iti distrugeai masina, in functie de situatie. Se mai inchide cate o rampa de gunoi in timp ce altele se desfiinteaza, se planteaza flori si se ingrijesc copacii.

Toate acestea la un loc iti ofera, insa, un sentiment ca lucrurile se misca si in orasul in care iti duci viata de zi cu zi. Au fost momente in care, ducandu-mi baietelul catre scoala, trebuia sa facem adevarate acrobatii ca sa trecem de mormanele de mizerie urat mirositoare, de langa ghenele din drumul nostru. El ma intreba de ce nu este la fel de curat ca in alte orase si ii raspundeam ca Fetestiul se afla intr-o zona saraca. “Stii lipsa banilor genereaza o serie de probleme.”Nu cred ca a inteles pustiul de clasa a doua ce am vrut eu sa ii spun atunci, deoarece in alte situatii ii explicasem ca saracia nu trebuie sub nicio forma sa se confunde cu mizeria. 

A disparut un gard din beton dupa care se ascundeau, probabil, gradini de zarzavaturi si a aparut o parcare. Intr-adevar sunt niste lucruri marunte, dar este atat de important ca ele sa se petreaca in fiecare zi, in mediul in care traim.

Adela Simona GHERGHE

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.