Marian Neacsu nu face demersuri In Parlament de dragul imaginii sale, ci pentru binele conjudetenilor sai

0

Cu privire la activitatea deputatilor si senatorilor din judetul Ialomita, au fost publicate recent in mass-media unele evaluari interesante, dar incomplete, fata de care dorim sa facem urmatoarele precizari:
Inaintea dezbaterilor asupra proiectului legii bugetului de stat, domnul Deputat Marian Neacsu a contactat primarii tuturor localitatilor din Colegiul uninominal nr.2 Slobozia, carora le-a solicitat puncte de vedere si propuneri concrete care vizau cele mai importante proiecte locale in vederea promovarii acestora sub forma unor amendamente. In urma acestui demers, domnul Deputat Marian Neacsu a primit din partea primarilor acestor localitati, in perioada 3-6 februarie 2009, mai multe propuneri scrise, pe baza carora Domnia sa a redactat si a inaintat Comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor mai multe propuneri de amendamente la bugetul de stat.
Aceste amendamente propuse de domnul Deputat Marian Neacsu vizau:
Modernizarea de sisteme centralizate de alimentare cu apa in localitatile Valea Ciorii, Suditi, Ograda, Saveni, Cosambesti si Marculesti (solicitari totalizand 2.608.000 lei):
Reabilitarea drumului comunal DC55 din comuna Gheorghe Lazar (costuri de 2.390.780 lei)
Modernizarea si consolidarea scolilor din comunele Cosambesti, Marculesti, Suditi, Saveni, Scanteia, Valea Ciorii (sume solicitate totalizand 380.000 lei) Proiectul “Dezvoltarea infrastructurii hidro-edilitare de canalizare si epurare a apelor uzate in mun. Slobozia” (25.000.000 lei)
Majorarea pentru judetul Ialomita a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru drumurile judetene si comunale pe anul 2009 (a cerut majorarea sumei de la 6.480.000 lei la 9.500.000 lei). In problema sumelor defalcate, domnul deputat Marian NEACSU a colaborat, in zilele de 13-15 februarie (vineri, sambata si duminica) 2009, cu colegii deputati de la Comisia pentru Buget, Finante si Banci a Camerei, reusind, in final, sa obtina suplimentarea cu 600 mii lei a sumei initial prevazute in proiect pentru judetul Ialomita, sume necesare pentru lucrari de reabilitare a bisericilor din Bucu, Cosambesti, Gheorghe Lazar, Marculesti, Ograda, Saveni, Scanteia, Suditi, Valea Ciorii, Catedrala Episcopala din Slobozia, Biserica Sf. Nicolae Slobozia Noua – Mun. Slobozia, Biserica Cartier Bora – Mun. Slobozia (sumele solicitate totalizand 710.000 lei).
Ca urmare a conditiilor obiective financiar-economice, care au generat unele constrangeri bugetare, domnul deputat Marian Neacsu a fost informat de la nivelul Grupului Parlamentar PSD, ca se vor accepta amendamente la legea bugetului de stat in limita a 280.000 lei, de la oricare din deputati. De aceea, domnia sa a reanalizat solicitarile depuse initial si a depus, din nou, amendamente la proiectul legii bugetului de stat, intr-o noua formulare, pentru ca solicitarile sa se incadreze in limita sumei mentionate, astfel:
Pentru sistem centralizat de alimentare cu apa in comuna Valea Ciorii, suma solicitata a fost de 100 mii lei
Pentru sistem centralizat de alimentare cu apa in comuna Ograda, suma solicitata a fost de 100 mii lei
Pentru reabilitarea scolii din Cosambesti, suma solicitata a fost de 50 mii lei Pentru reabilitarea gradinitei din satul Gura Vaii, comuna Suditi, suma solicitata a fost de 30 mii lei.
Din cele mentionate mai sus, rezulta implicarea activa a domnului deputat Marian Neacsu in sustinerea obiectivelor prioritare ale comunitatilor locale din Colegiul uninominal, fie ele privitoare la sisteme centralizate de alimentare cu apa, drumuri comunale, scoli, gradinite sau chiar biserici.
Cu privire la demersurile efectuate, domnul deputat a informat organizatia judeteana PSD. Necesitatea publicarii acestor demersuri s-a facut insa simtita, pentru completarea ulterioarelor evaluari ale activitatii deputatilor, realizate de cei interesati. In cazul domnului deputat Marian Neacsu, se poate observa in mod intemeiat ca demersurile sale la dezbaterea bugetului de stat nu sunt de tip formal si nu au destinatie imagistica, Domnia sa fiind suficient de cunoscut in judetul Ialomita si in Colegiul sau uninominal pentru modul responsabil de abordare a problemelor pe care le preia de la autoritatile locale din teritoriu.

BIROUL PARLAMENTAR, Deputat Marian Neacsu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.