Medicii spitalului, neimplicati in scandalul scutirilor

0

Managerul Spitalului Municipal Fetesti, medicul chirurg Stelian BARCARI a precizat ca atata vreme cat anchetatorii nu i-au adus la cunostinta ca medici ai spitalului ar fi fost implicati in scandalul privind „eliberarea unor adeverinte medicale in mod necorespunzator”, inseamna ca nici o adeverinta de acest gen nu a fost eliberata de unitatea pe care o conduce.
In prima parte a anului scolar 2007 – 2008, 114 elevi din clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a de la Grupul Scolar de Industrie Alimentara, Liceul Teoretic si Grupul Scolar Constructii Cai Ferate din Fetesti, au prezentat la scoala, in vederea motivarii absentelor, 367 de adeverinte medicale in care au fost consemnate diagnostice fictive de catre personalul medical, precum si 24 de adeverinte medicale falsificate prin completarea unor formulare tipizate descarcate de pe Internet.
Politistii au stabilit ca, pentru emiterea adeverintelor, 26 cadre medicale de la cabinete de pe raza Fetestiului si a comunelor arondate au pretins, primit sau acceptat ori nu au refuzat diferite sume de bani sau bunuri, de la un numar de 63 de elevi. Adeverintele au fost folosite pentru motivarea absentelor scolare, adunate in catalog, din motive ce nu tineau de existenta unor afectiuni medicale.
Au fost intocmite trei dosare penale, cercetarile fiind continuate de catre procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita.
Scutirile medicale se elibereaza in baza biletelor de iesire din spital sau a certificatelor medicale intocmite de catre medicii din cabinetele de specialitate, din ambulatorii sau centre de diagnostic si tratament, ori de catre spitalele unde elevii in cauza au fost internati sau sunt in evidenta.

Adela Simona GHERGHE

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.