Movilita – Secvente gospodaresti

0

• Un proiect, cu finalizare in vara anului viitor, va face mai usoara colectarea deseurilor si a resturilor menajere in Movilita. Este vorba de un program ecologic, program de care vor beneficia, in asociere, mai multe localitati. Pana atunci insa, edilii comunei Movilita nu au lasat gunoiul sa se stranga oriunde si oricum, incheind, pana la finalizarea proiectului amintit, un contract cu „Urban” Urziceni in vederea pastrarii curateniei cuvenite, cu deosebire in spatii publice, cum ar fi zona scolilor sau a pietelor.
Bitina Ungureni si Bitina Pamanteni. Doua sate oarecum laturalnice ale comunei, care insa au marit substantial numarul elevilor din Movilita. Drumul ce leaga satele respective de centrul comunei are nevoie de amenajari. Amenajari ce s-ar fi dorit declansate mai demult, dar cum banii au venit abia acum… Primarul Petre Petre spera ca procedurile de licitatie – care, de regula, mananca mult timp – sa nu fie o piedica si banii primiti de curand sa poata fi cheltuiti in totalitate, astfel incat artera rutiera cu pricina sa poata fi pietruita si sa faca, macar pentru elevi, iarna mai usoara.
Scolile comunei Movilita sunt bine gospodarite. Si bine dotate, beneficiind si de o incadrare corespunzatoare. Iarna poate veni oricand, caldura e asigurata. Prin centralele existente, dar si prin izolatia termica realizata cu temeinicie. Conditii optime si in sala de sport, sala spatioasa, cocheta si dotata cu cele cuvenite.
Cum se stie, la Movilita legumicultura este o activitate cu traditie. Candva aici s-a vrut a se infiinta, construindu-se chiar un spatiu adecvat, un centru pentru depozitarea si valorificare legumelor si fructelor, dar. cum tranzitia noastra are si multe trasee ratacitoare, constructia nu a ajuns sa fie ce s-a dorit a fi, chiar daca in zona isi facuse aparitia un investitor cu bune intentii intru pastrarea destinatiei. Legumicultorii, nevoiti sa-si valorifice munca unde si cum pot, erau vazuti nu o data pe marginea soselei, un astfel de comert intrand chiar in „obiceiul casei” pe mai tot traseul bazinului legumicol al zonei Urziceni. Pentru a elimina un astfel de comert, care nu da bine drumului nostru de integrare europeana, edilii au amenajat aici doua puncte de comercializare a legumelor la cele doua capete ale comunei. Initiativa, dealtfel, laudabila, dar, din pacate, restransa la nivelul posibilitatilor locale.
 
Ion Alecu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.