Nicolae Enache, fostul primar al comunei Milosesti, purtat prin salile Parchetului pentru un plop taiat si oferit unor copii sarmani

4

Pana mai ieri primar, Nicolae Enache a condus localitatea intre anii 1992 si 1994 si 2000-2008. Astazi, domnul Enache este purtat prin salile Parchetului dintr-un motiv aparent banal. A indraznit sa decida sa taie o jumatate de plop, sa-l dea unor copii sarmani sa se incalzeasca in toiul iernii. 

Gazetar de profesie, domnul Enache nu a rabdat nedreptatea ce i s-a facut si a venit la noi la redactie sa ne povesteasca cursul faptelor sale in acest caz. Dar, sa-l lasam sa spuna el insusi ce s-a intamplat.

“Am venit la dumneavoastra, pentru ca sunt ziarist de profesie, va simt aproape de mine. Sunt in situatie aproape delicata. in ultima vreme m-am simtit umilit, jignit, cum se simte un om realmente agresat. Pe data de 17 ianuarie 2007, printr-o dispozitie verbala, i-am spus unui cetatean din Milosesti cu o gramada de copii, sa taie o jumatate de plop ca sa isi incalzeasca casa, in toiul iernii. Mai mult, jumatatea aceea de plop reprezenta un pericol pentru circulatia atat a pietonilor cat si a masinilor ce trec prin zona. Din cauza acestui gest umil, astazi m-am trezit chemat de nenumarate ori la Parchet sa dau declaratii peste declaratii, de ce am acceptat sa ia plopul, adica jumatatea de plop. Nu l-am dus la tata acasa, desi eu locuiesc cu parintii mei si nu aveam lemne de foc nici eu. Mi-am dat acordul sa ia plopul altul. M-am trezit, duminica, ca am primit nenumarate adrese de la Parchet, dupa nenumarate audiente, de la doamna procuror Dinu Viorica Cleopatra, si am recunoscut, am spus ca cei care au taiat plopul au fost ajutati si de alti copii. Ei au fost pur si simplu absolviti de orice fel de vina, intrucat eu am recunoscut. Am fost amendat cu suma de 5 milioane de lei vechi, desi Romsilva, printr-o adresa ceruta de Parchet, a spus ca acel plop nu valora decat un milion si patru sute de lei vechi. Aaaa, plus un milion cheltuieli de judecata. Oare este posibil, in conditiile in care un fost primar, care a plantat, se poate vedea la fata locului, 30 000 de pomi, plantati pe vreme cand eram primar prin sponsorizare? De ce nu m-au premiat cand am pus 30 000 de pomi, perdea de protectie? Pe propria mea interventie, fara ajutor din alta parte am facut acest lucru. De ce nu m-au premiat pe ce am pus in curtea scolii, in curtea Caminului Cultural, in curtea Primariei si ma amendeaza acum cu 5 milioane pentru ca am dat unui amarat o jumatate de plop? Unde este justitia? Sinceritatea justitiei. De ce nu au venit la fata locului? Eu am discutat si cu domnul presedinte, Slivian Ciuperca, care este profund indignat de situatia mea. Mi s-a dat si termen. in 15 zile eu sa achit 5 milioane, contravaloarea jumatatii de plop si un milion cheltuieli de judecata. Oare eu, daca m-as duce sa tai tot ce am adus eu, m-ar amenda cineva? Vreau sa va spun ca actualul primar, habar n-are ce statut are acea plantatie. Va spun cu toata sinceritatea ca as vrea sa ma stapanesc, dar nu pot. Mi se pare o chestiune pur politica. Dupa un an si jumatate, de cand eu nu am mai fost primar, sa fiu amendat cu sase milioane? Este inexplicabil.”

incheiem aici povestea jumatatii de plop, in speranta ca Justitia romana isi va face datoria asa cum se cuvine, fara sa mai faca exces de zel condamnand oameni cu suflet mare, care au actionat doar cu sufletul.

Oana SERBAN

4 comentarii

  1. Ce sa zic numai hoti sunt la Milosesti…eu stau in Milosesti si knd cineva vrea sa faca bn la un sarac vin hoti peste el k numai au ce lua ei acasa….

  2. ce sa zic domnule esc primatr este chiar o prostie o absurditate din partea autoritatilor.daca mai traia nea ceasca ii impusca pe toti….in milosestia cum decad nu mai sunteti primar se mananca toti ca niste cainii…nu mai stie care sa fure mai mult ..

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.