Olimpicii ialomiteni

0

Luna aceasta, s-a desfasurat conform programarii calendarului competitional, in organizarea Inspectoratului Scolar, faza judeteana a olimpiadelor scolare. in aceasta competitie s-au inscris toti elevii care au dorit sa participe. La nivelul judetului nostru, rezultatele obtinute sunt oglinda care reflecta atat munca profesorilor dar si dorinta elevilor de a lua note cat mai bune la aceasta treapta a competitiei.

“Eu cred ca vom face o figura frumoasa si anul acesta la Olimpiadele Nationale, pentru ca interesul copiilor pentru Olimpiada Judeteana, fazele locale, a fost destul de mare. Copiii au fost foarte bine pregatiti si in momentul de fata ne pregatim pentru faza nationala. sa speram ca si la Olimpiada Nationala, asa cum si in anii trecuti am obtinut rezultate bune, sa speram ca si anul acesta vom obtine rezultate. Pregatirea olimpicilor este o latura a activitatii educationale in judetul nostru pentru ca activitatea de baza este invatamantul de masa. Daca consolidam bine invatamantul de masa, asta inseamna ca ne da posibilitatea ca din cadrul acestor copii sa-i recrutam pe cei mai buni si sa-i pregatim pentru olimpiadele nationale si chiar internationale. Este un obiectiv, pentru ca in ultimii ani, copiii cu performante scolare foarte bune, nu prea au fost bagati in seama, au fost mai neglijati. Toata lumea s-a concentrat pe copiii cu probleme speciale, pe copiii cu handicap. Noi nu scapam din vedere acest lucru si vom avea grija de acesti olimpici pentru ca, in ultima instanta, ei vor fi cei care maine vor conduce Romania.”

Pentru a fi concludente cele afirmate de catre domnul Gheorghe Petre, prezentam mai jos rezultatele obtinute de elevii ialomiteni la Olimpiada Judeteana.

La Olimpiada de istorie clasa a IX-a a obtinut nota 9.00 eleva Enache Mihaela de la Colegiul National “Mihai Viteazul” din slobozia, la clasa a X-a Parcalabu Alexandra de la Colegiul National “Mihai Viteazul” din slobozia cu nota 9.00, la clasa a XI-a Hancescu George de la Liceul de Arta din slobozia cu nota 9.35, iar la clasa a XII-a Alexandru Teodora Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Urziceni cu nota 9.70.

La Olimpiada de psihologie a obtinut nota 9.50 eleva Vesman Diana Antonia din clasa a X-a de la Colegiul National “Mihai Viteazul” din slobozia.

Olimpiada de economie, faza judeteana a adus in palmaresul Colegiului National “Mihai Viteazul” din slobozia inca o nota de 9.50 obtinuta de Serban Ioana din clasa a XII-a.

Rezultatele bune s-au obtinut si la Olimpiada de filozofie prin Veleanu Anca din clasa a XII-a a Liceului de Arta slobozia cu nota 9.35. Rezultate remarcabile au obtinut si clasele mici participante la faza judeteana a Olimpiadei Scolare.

Succes olimpicilor ialomiteni si la urmatoarele faze ale olimpiadelor scolare, cea nationala si chiar si internationala.

 Oana SERBAN  

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.