Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a oficiat slujba de Sfintire a Catedralei “Sfanta Treime” din Fetesti

0

Duminica, 24 mai la Fetesti, a avut loc prima sfintire a Catedralei “Sfanta Treime” din Fetesti. Evenimentul s-a bucurat de prezenta Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane – Preafericitul Parinte Daniel, a Episcopului Galatiului, Preafericitul Casian si a unui impresionant sobor de preoti ialomiteni. Inca de sambata seara, de la orele 17.00, credinciosii fetesteni si cei veniti din judet si din toata tara au avut bucuria sa participe la o slujba de Vecernie, iar duminica dimineata, de la orele 07.00 si pana la orele 12.00, la slujba diminetii si slujba propriu-zisa de sfintire a noului lacas. In cadrul Sfintei Liturghii, toti cei prezenti au fost impresionati de cantarile inaltatoare ale unui cor bisericesc, constituit din 12 membri ai Madrigalul Romaniei. 

Reamintim ca slujitorii acestei sfinte biserici vor fi Parintele Nicolae Paun si fiul sau Mihai Paun. Printre ctitorii acestui sfant lacas se cuvine sa-i amintim pe domnii Stefan Poienaru (managerul general al S.C. Agrofam Holding Fetesti) si Nicu Constantin Vasilescu (manager al S.C. Orhideea Fetesti), dar si pe multi alti fetesteni, care au participat (in cei 13 ani de cand a fost pusa piatra de temelie) dupa puterile lor la strangerea sumelor necesare construirii catedralei.

Dupa aceasta prima sfintire, ne spune parintele Nicolae Paun, va urma peste cativa ani o slujba de resfintire, necesara ca urmare a finalizarii lucrarilor de pictura din catedrala, lucrari pe care domnia sa, ca si noi de altfel, le dorim cat mai repede finalizate. 

 Adela Simona GHERGHE  

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.