PROFIL – Cu Radu Paros despre politica si bowling

0

Radu Paros, omul care a batut recorduri in Partidul Democrat Liberal, care a devenit unicul consilier independent al Municipiului Slobozia din intreaga istorie a orasului, iar cand nimeni nu se astepta candidat al Partidului National Liberal pentru Camera Deputatilor. Asadar, un om Imprevizibil, care a facut recent urmatoarea declaratie:”Pana la urma, daca am castigat ceva dupa 1989 a fost tocmai libertatea de expresie, fara constrangeri, fara complexe. Dincolo de profesiile noastre, dincolo de simpatiile politice, dincolo de convingerile noastre, sau, poate inainte de toate acestea, suntem oameni ai orasului nostru. Sigur ca ne pasa daca viata orasului, cu bucuriile, dar si cu prea multele lui probleme, este asa cum ne-ar placea noua sa fie. Sigur ca ne pasa daca institutiile lucreaza pentru cetateni, in slujba lor. Sigur ca ne pasa daca se mai gaseste cineva pe acolo, pe sus, prin conducerile acestor instituutii, care mai asculta din cand in cand ofurile oamenilor orasului. Cred ca de prea multe ori unii ajunsi in posturi de decizie uita ca au doua urechi si o gura tocmai pentru ca e mult mai important sa asculti mult si a vorbesti mai putin. Si ce bine ar fi daca am reusi sa si facem mai mult, pe masura lucrurilor auzite din strada”.
Domnia sa a raspus cu amabilitate cunoscuta si altor intrebari adresate de catre ziarul nostru:
– Pe 15 martie 2004 v-ati inscris in P.D, iar pe 6 iunie 2004 aþi fost ales consilier local. Ca membru al P.D. ati devenit viceprimarul Municipiului Slobozia, presedinte al Organizatiei P.D.Slobozia, iar pe 25 martie 2006 vicepresedinte P.D.Ialomita. O ascensiune politica de invidiat si intr-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, anul trecut ati debarcat si ati trecut la P.N.L. Ce v-a determinat?
– M-a determinat faptul ca doamna Maria Petre i-a facut drum lui Ionascu pentru castigarea alegerilor locale in municipiul Slobozia prin desemnarea din partea Partidului a unui candidat fara notorietate: Razvan Mocanu.
– Exista zvonuri ca Marinica Cazacu s-a opus plecarii dumneavoastra din partid. Este adevarat?
– Dimpotriva, Marinica Cazacu a fost persoana care a pus paie pe foc.
– Ce a insemnat pentru dumneavoastra, ca om politic, Radu Paros consilier independent?
– M-am simtit foarte bine si mai puternic ca toti, locul trei obtinut in cursa pentru Primaria Slobozia este un loc onorabil.
– Ca viceprimar, ce realizari notabile ati realizat individual sau in echipa pentru Slobozia?
– Bazar-Piata, Clubul Sportiv Municipal, Infiintarea Politiei Comunitare si lista poate continua.
(Radu Paros da din cap, semn ca sunt mai multe, dar nu doreste sa se le aminteasca pe toate) Ca om de afaceri, va este foarte cunoscuta afacerea de pompe funebre. Mai nou, conform unui sondaj, Paros Bowling, recent infiintat, este in topul celor mai bune localuri din Slobozia.
– Cum s-a nascut acest proiect?
– Pur si simplu. Intotdeauna am fost apropiat de tineri, discut cu ei, iar fiul meu, in varsta de 17 ani, mi-a dat aceasta ideie.
– Cum definiti, personal, bowling-ul?
– Un sport care dateaza de 7000 de ani, iar jocul de bowling in forma actuala a inceput in 1885.
– Au aparut si incidente in sala dumneavoastra?
– Da, au aparut si incidente, dar mai putin semnificative.
– Cum vedeti o dezvoltare a Judetului Ialomita? Ce ramuri economice nu sunt suficient exploatate, impiedicate sa produca mai mult?
– Cu actuala conducere a Judetului nu vad nici o dezvoltare.
– Ce solutii exista pentru ca tinerii sa ramana acasa? Adica in Slobozia!
– Nu suntem un judet dezvoltat, deci nu vad cum un tanar dotat ar ramane in Slobozia.
Radu Paros incheie: «Astazi va invit sa credem! Sa credem in puterea de regenerare a orasului! Sa credem in sansa comuna de a reusi! Sa credem intr-un viitor al nostru! Sa credeti ca Slobozia are o solutie pentru viitorul ei. Ea e in fiecare dintre noi! Trebuie doar sa vrem, sa acceptam destinul care ne-a fost scris si sa luam singura decizie pozitiva!
 
Adrian MERLEA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.