Programe de formare profesionala

0

Ordonanta de Urgenta nr. 126/ 8 octombrie 2008 privind modificarea si completarea unor acte normative in vederea eliminarii legaturilor dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj si nivelul salariului de baza minim brut pe tara si al stabilirii masurilor de aplicare a unor regulamente comunitare, modifica Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, actualizata.
Persoanele care beneficiaza de servicii de formare profesionala gratuite, conform art. 66, alin 1, din Legea nr. 76/2002 actualizata, si se incadreaza in munca potrivit legii, pot beneficia in continuare, pana la finalizarea programului de formare profesionala inceput, de serviciile de formare profesionala gratuite la care aveau dreptul daca nu s-ar fi angajat.
Programele de formare profesionala sunt organizate, in mod gratuit, pentru persoanele in cautarea unui loc de munca, inregistrate la agentie (someri indemnizati si neindemnizati), aflate in una din urmatoarele situatii:
• nu au loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare;
• nu au putut ocupa un loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant sau dupa satisfacerea stagiului militar;
• au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala;
• cetateni straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat venituri in Romania;
• nu au putut ocupa loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie;
• persoanele care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri lunare mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.
 
Madalina BADEA 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.