Puiu Cretu transmite din Austria

0

Sincer, nu speram sa apuc ziua in care sa mai revad pe scena trupa de legenda THE QUEEN. Acum vreo 22 de ani am ajuns in Budapesta la o zi dupa ce concertase Queen! Am crezut ca voi innebuni, cum sa pierd asemenea ocazie?!
Au trecut anii, Freddy ne-a lasat un mare gol in suflet si in muzica. Cand Brian May s-a hotarat sa-l coopteze pe Paul Rodgers in noul proiect Queen, am fost un pic circumspect. Chiar daca ii stiam puterea vocii lui Paul, amintirea lui Freddy nu se putea sterge usor! Il vazusem pe Paul Rodgers cu cativa ani la Bucuresti si ma impresionase teribil prestatia sa scenica.
Si a venit ziua de 1 Nov.2008. Viena astepta peste 13.000 de suflete la Stadthalle, o sala mult mai mare decat Polivalenta noastra, sa ii aclame pe Brian May, Roger Taylor + Paul Rodgers! De la primul pana la ultimul accord de chitara, nimic nu m-a facut sa regret o deplasare atat de lunga! Melodii vechi, cateva de pe noul album m-au facut sa fiu sigur ca THE QUEE traieste, si inca din plin!!! S-au cantat piese celebre ca I WANT TO BREAK FREE, ANOTHER ONE BITES THE DUST, A KIND OF MAGIC, WE WILL ROCK YOU, WE ARE THE CHAMPIONS si multe altele.
Doua moment mi s-au parut cu adevarat fantastice. In prima parte a spectacolului, Brian May l-a prezentat pe Mister Paul Rodgers, care a interpretat singur, el + o chitara acustica, un cantec de-al sau. Apoi, acesta l-a chemat pe Doctor Brian May sa ne delecteze cu chitara sa cu 12 corzi. Brian a inceput cu VALURILE DUNARII, probabil imnul Vienei, ceea ce, pur si simplu, a aruncat sala in aer. A urmat, in mod firesc, LOVE OF MY LIFE, cantecul pe care il interpretau impreuna in toate concertele, el si Freddie Mercury! Rand pe rand au reintrat in scena Roger Taylor, bateristul grupului, precum si ceilalti instrumentisti, toti cantand “unplugged” la instrumentele lor o piesa mai veche a grupului, ’39.
Al doilea moment l-a reprezentat evocarea celui care a fost vocalistul grupului, Freddie Mercury. Si ce piesa se putea mai bine alege pentru acest moment decat BOHEMIAN RHAPSODY??? Pe un ecran imens s-a proiectat videoclipul acestei piese, vocea lui Freddie alternand de cateva ori cu a lui Paul Rodgers + orchestratia muzicala, si ea tot “live”. Fantastic!!!
Seara s-a inchis, normal, cu GOD SAVE DE QUEEN, si sunt sigur ca acest lucru s-a intamplat, dovada fiind cele 140 minute de muzica adevarata!
 
Puiu CRETU

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.