Sedinta Consiliului Judetean – Comentarii la limita rabdarii

0

De-acum oficiala, campania electorala pentru parlamentare a tocat minute apreciabile din timpul ce s-ar fi cuvenit destinat dezbaterilor reclamate de proiectele de hotarare inscrise pe ordinea de zi a Consiliului Judetean a sedintei din 31 octombrie. Nu se stie cui se adresau consilierii in acel cadru restrans, probabil celor din presa, dar si paretii pareau plictisiti sa le suporte interventiile, mai ales ca se invocau niste lucruri ce tineau de texte de lege care, oricum, nu puteau fi schimbate in cadrul sedintei cu pricina, oricat de intemeiate, de savante chiar ar fi fost argumentele aduse.
Sigur ca intotdeauna lucrurile se vad mai bine jos, se verifica, dar daca de jos se vrea cu adevarat schimbat ceva, vorbele raman simple vorbe fara demersul transmiterii mai departe a celor semnalate. Or, despre un astfel de demers nu s-a prea auzit in cadrul acelei sedinte, manifestandu-se chiar o supusenie fata de tot ceea ce este venit si parafat de sus. Dar subiectul comporta o discutie separata, mai precis implicarea consiliului si a consilierilor in transpunerea in practica a legilor, dar si in aducerea unor corecturi in cazul in care acestea s-ar impune. Poate ca in aceasta legislatura consilierii de acum, care, parca mai mult decat cei de dinaintea lor, au vadita aplecare catre ceea ce se cheama logic si practic, vor determina Consiliul sa stranga observatiile valoroase si sa le transmita mai departe, adica acolo unde se pot aduce corecturile de rigoare.
E, intr-adevar, absurd, spre a ne referi la una dintre observatiile declansate de unul dintre punctele de pe ordinea de zi, ca un conducator auto, angajat al unui serviciu de transport, sa fie obligat sa aiba asupra sa toata documentatia (destul de stufoasa dealtfel) ce a dus la eliberarea licentei, dar absurditatea nu se poate elimina nici prin vorbe si nici prin cumintenie in jurul subiectului cu pricina.
Apoi banii cu miros electoral… Cu miros evident prin destinatia lor, dar si prin inutilitatea lor, in conditiile in care unele sume nici nu vor putea fi cheltuite in totalitate pana la sfarsitul anului. Bani pentru drumuri! Destinatie pe cat de necesara, pe atat de inteligenta, pentru ca, intre noi fie vorba, se stie cam cum e cu banul aruncat la noi pe drumuri, cat costa, cu adevarat, un kilometru de piatra sau de asfalt si cata piatra ori asfalt se afla cu adevarat pe acea distanta…
in fata unei astfel de evidente, sigur ca aveau justificare si unele comentarii, dar nu chiar pana la pierderea rabdarii asistentei! E adevarat ca unele glume au reusit sa descreteasca fruntile – nu-i rau ca dezbaterile sa creeze si o anume destindere –, dar si cand intervine ’mnealui (sa nu-l nemurim deocamdata) care, ca pe vremuri, isi exprima totalul acord cu cele aduse in discutie, sa te tii vorba, ca (scuzati!) trancaneste doar de dragul trancanitului…
 
Ion ALECU

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.