Statia de Taxare Fetesti

1

Deschiderea Statiei de Taxare Fetesti, depinde de solutionarea a doua litigii cu firmele contractante. Anul trecut, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a instalat puncte de taxare pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Fetesti – Cernavoda. 

Conducatorii auto din Fetesti, care circula zilnic de pe un mal pe celalalt ale Bratului Borcea, isi fac griji din cauza cheltuielilor pe care le vor suporta pentru aceste deplasari. Ei considera ca ar trebui gasita o solutie pentru scutirea de la plata acestor taxe.

Deocamdata Statia de Taxare este nefunctionala

In luna decembrie a anului trecut au fost receptionate: platforma Statiei de Taxare, insulele de Taxare si copertina metalica, cladirea operationala, tunelul si utilitatile functionale aferente cladirii. Aceste lucrari civile si de infrastructura au fost realizate in baza contractului derulat in cadrul Agentiei ISPA – CNADNR.

Logistica si instalatiile pentru sistemul de taxare automatizat (sistemul informatic, barierele de acces, semafoarele, canalul pneumatic pentru transportul valorilor) fac parte din contractul semnat cu firma Telvent Trafico y Transporte S.A..

Statia de Taxare va fi functionala numai dupa finalizarea acestor lucrari. Dotarea corespunzatoare va fi asigurata de catre DRDP Constanta, precum si alocarea personalului necesar.

In litigiu cu firma Televent Trafico y Transporte

Un material redactat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, ca raspuns la intrebarea formulata de Cristina Ancuta Pocora – deputat pe Colegiul Uninominal Fetesti-tandarei, arata ca in prezent sunt pe rol doua litigii cu firma Televent Trafico y Transporte, referitoare la contractul incheiat de CNADNR cu aceasta societate privind sistemul de comunicatii si control al traficului rutier pe primele trei tronsoane ale Autostrazii Bucuresti-Constanta: “Dosarul nr. 15937/GZ, aflat pe rolul Curtii Internationale de Arbitraj, are ca obiect pretentiile Televent Trafico y Transporte SA., nefiind solutionat pana in prezent. Dosarul nr. 32442/3/2008, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, are ca obiect cererea CNADNR SA in contradictoriu cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Televent Trafico y Transporte, prin care CNADNR a solicitat obligarea la repunerea in functiune a sistemului de monitorizare si control al traficului rutier pe autostrada A2 pe primele 3 tronsoane, intre locatiile Bucuresti si Drajna. In caz de refuz s-a solicitat autorizarea CNADNR sa procedeze la acest lucru, prin alte persoane. La termenul din 3 martie 2009, instanta a admis exceptia necompetentei generale a instantelor de drept comun si a respins actiunea formulata de CNADNR ca nefiind de competenta organelor de judecata. Directia Juridica din cadrul CNADNR va formula recurs impotriva acestei hotarari in termen legal.”

Vor avea parte fetestenii de facilitati?

Probabil ca vor mai aparea multe gropi pe Autostrada Soarelui si multa apa va mai curge pe Dunare pana la solutionarea acestor litigii. Noua nu ne ramane decat sa profitam, in continuare, de aceasta situatie si sa calatorim netaxati pe autostrada, intre Bucuresti si Cernavoda.

Ramane de vazut daca atunci cand se va deschide Statia de Taxare de la Fetesti, administratia publica locala va gasi o solutie privind scutirea de la aceste plati a localnicilor care trec de pe un mal pe celalalt ale Bratului Borcea si care parcurg, astfel, distante foarte mici pe autostrada.

Adela Simona GHERGHE 

1 comentariu

  1. CHIAR TOATA LUMEA E OARBA?NU.DOAR CEI CE NU VOR SA VADA.acum un an jumatate s-a dat examen pt ocuparea posturilor la TAXAREA FETESTI .Examen dat ,locuri ocupate dar sa inceapa lucrul …nimic.De ce?nimeni nu stie.Doar politicul poate da raspunsuri dar cui ?
    sau pe cine intereseaza doar se joaca teatru.Pe 20 iulie 2009 s-a dat un alt examen..de ce?
    tot ei stiu ?oare ce lege spune ca locurile deja ocupate si nevalide public se pot ocupa de alti candidati?nemultumirea :ca politicul isi vede de treaba sa si cu nerusinare merge din greseala in greseala.Bun si ce fete au luat locul celor angajate anul trecut?:tot cele de la vechea taxare Fetesti plus rudele angajatilor SDN ..PLUS UNELE IMPLICATE POLITIC.DACA NU CREDETI VERIFICATI INFORMATIILE.DOMNILOR POLITICIENI TREZITI-VA :NU SUNT ASA MULTI PROSTI IN TARA ASTA……

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.