Traian Basescu, viceprimar la Fetesti

0

La Gradinita nr. 2 din Fetesti, copiii l-au asteptat, ieri, pe Mos Craciun care a venit cu sacul incarcat. La fel ca si prichindeii din celelalte gradinite ale Fetestiului ei au cantat, au recitat si au dansat, fiind convinsi ca vor primi cadouri frumoase si in acest an. Spre surpriza lor si a parintilor pe langa darurile aduse de Mos, au primit si cate un cadou din partea Primariei. La una dintre grupe educatoarea i-a intrebat pe copii daca stiu care este numele primarului. „Catrinoiu!” a raspuns un baietel de-o schioapa. „Dar care este numele domnului viceprimar stie cineva?” a intrebat doamna, in prezenta invitatilor. Un baietel mai inaltut a spus raspicat fixandu-l cu privirea pe vice: ”Traian Basescu!”. Nedumerit din cauza hohotelor de ras, copilul avea sa inteleaga putin mai tarziu ca viceprimarul Fetestiului se numeste Gheorghe MITACHE.
Jucariile si dulciurile le faceau cu ochiul micutilor care spuneau poeziile asteptand cu nerabdare momentul final al serbarii. Au recitat si in limba engleza convinsi fiind ca Mosul cunoaste toate limbile pamantului. Un singur lucru nu l-au inteles unii dintre copiii de la Grupa Pregatitoare a Gradinitei nr. 2. De ce Mos Craciun nu avea pletele dalbe ci maronii? Raspunsul a venit de la colegii lor cu o imaginatie mai bogata: ”Spiridusii i-au facut o farsa Mosului si i-au vopsit parul in timp ce dormea. Dar saracutul de el este atat de batran incat nici nu si-a dat seama!” „Ba nu! I-a raspuns o fetita costumata intr-un fulgusor de nea. Mosul a vrut si el sa fie mai frumos si mai tanar…”
I-am lasat pe cei mici sa dezbata problemele academice de o importanta majora pentru ei si mi-am amintit fara sa vreau de Mos Gerila care, nu stiu de ce, dar pe atunci, in timpurile lui, parca era mai putin darnic.

Adela Simona GHERGHE

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.