Victor Moraru: “Nu e vorba de o razgandire a mea, ci de neacceptarea unei oferte”

0

Daca in numerele trecute ale ziarului nostru, va informam ca primarul Municipiului Slobozia se declara sustinatorul candidatului PSD in cursa catre Bruxelles, in persoana lui Victor Moraru, avem de-a face acum cu o rasturnare de situatie. La inceput, domnul Ionascu il vedea clasat pe un loc eligibil, opt sau noua “conform scorului electoral obtinut de PSD la alegerile parlamentare de anul trecut”, afirma domnul Gabi Ionascu, in urma cu vreo doua saptamani. Aflam ca, primarul de la Amara s-a retras de pe listele pentru europarlamentare si vrem sa aflam punctul de vedere al acestuia.

“Retragerea mea a fost o dovada a consecventei pe care o am – eu, cel putin – fata de Organizatia Judeteana Ialomita, si a Organizatiei fata de Organizatia Centrala, pentru ca in Biroul Executiv cand s-a luat decizia ca sa avem un candidat pentru europarlamentare, indiferent care va fi acel candidat, s-a stabilit clar pozitia organizatiei judetene. A fost aceea ca acel candidat sa obtina unul din primele locuri pe lista. Nu s-a obtinut. De la momentul respectiv, eu am spus ca nu ma intereseaza o alta pozitie decat cea pe care Organizatia a dorit-o. Eu propusesem de la 1 la 10, Organizatia a spus nu, pozitia trebuia sa fie pana la 9 intrucat rezultatul pe care l-am obtinut…”

Reporter: Deci, de asta ati cerut sa fiti in primele locuri, fiind in primele locuri, fiind in primele locuri la alegeri, nu?

Victor Moraru: Ialomita a avut un loc in primele 9 la alegerile parlamentare din toamna anului trecut. Ca si o recompensa pentru organizatie, organizatia a considerat ca este bine daca vom obtine unul din primele locuri. Exista si o hotarare a noastra, chiar si o adresa pe care noi am trimis-o la Centru…

Reporter: Se pare ca Ialomita e mai departe de Bruxelles…

Victor Moraru: Nu, se pare ca suntem departe de Bucuresti, nu de Bruxelles. Asadar, nu e vorba de o razgandire a mea, ci de neacceptarea unei oferte care nu a raspuns dorintei noastre.

Sa mai notam ca in Hotararea Comitetului Executiv al Consiliului Judetean al PSD se mentiona, la vremea respectiva, “este foarte probabil ca pe lista de candidati a PD-L pentru aceste alegeri sa figureze in primele 7 – 8 pozitii Maria Petre – fost presedinte al PDL – Ialomita, fapt care ar putea conduce la un insucces al PSD in Ialomita, in conditiile in care nu am avea un candidat pe loc eligibil” . in aceasta situatie, se pare ca, cel care va fi pe listele PSD Ialomita pentru alegerile europarlamentare din 07.05.2009 este actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Ialomita, apropiat al domnului Silvian Ciuperca, tanarul Stefan Musoiu.

 Oana SERBAN 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.