Zgomotul de dupa alegeri

0

Asta e campania electorala! Zgomot, foarte mult zgomot si schimburi de sageti cat mai otravite intre politicieni prin intermediul presei care, la noi, e totdeauna independenta. Pe scurt, atmosfera fireasca de tambalau politic intalnit oriunde in lume, unde se pretinde ca au loc alegeri libere.
Numai ca in tarile consolidate democratic sau al celor ce vor cu adevarat sa mearga pe drumul consolidarii respective campania electorala inceteaza dupa alegeri, urmandu-i, cum e si firec, guvernarea. Guvernare ce se poate fi, desigur, prilej si de campanie electorala, dar in alte forme mult mai directe, demonstrative si nu doar declarative.
La noi continua, pentru ca – a dovedit-o din plin legislatura ce va sa se incheie peste scurta vreme – politicienii nostri vizeaza puterea inainte de toate, acestia fiind mai putin (si chiar deloc) preocupati de guvernare. Important pentru ei, asadar, e sa ajunga in Parlament si, desigur, sa formeze, ei si ai lor, Guvernul.
Acest lucru se evidentiaza prin toate declaratiile politicianiste ale candidatilor nostri, prin care nu se explica muritorului de rand ce vor face dumnealor pentru a scoate economia tarii din marasm si viata din mizerie, aruncand cu firimituri de buget in salarii si asa de mizerie ori in pensii de subzistenta, bani proveniti in buna masura, data fiind economia noastra bolnava, din chiar buzunarul celor ademeniti cu acele firimituri.
Faptul ca de la Cotroceni s-a lansat fumigena care-i baga-n ceata pe premierii nominalizati de PNL si PSD anunta de pe acum zgomotul ce se va petrece si dupa alegeri, declansand o alta campanie electorala ce se intrevede a avea aceleasi efecte, daca nu si mai mari, precum cele din actuala legislatura.
Mai direct spus, nici in legislatura ce va sa vina nu se intrevede sansa ca tara asta sa beneficieze de guvernare. Ceea ce, in conditiile crizei economice pe care nu o mai contesta nimeni, va duce la mult mai multa si mai accentuata saracie (in zona saraciei!), indiferent de marirea si marimea salariilor…
 
Ion ALECU

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.