NOTA DE PLATĂ: Afacerile lui Ionaşcu, luate la bani mărunţi de Stoica

4

Investiţia în sursa de apă subterană este prima luată la puricat la solicitarea primarului Alexandru Stoica, cel care nu înţelege cum de-a plătit municipalitate 180.000 euro pentru fiecare puţ forat.
11 milioane euro este valoarea plătită în plus la comanda fostului primar Gabi Ionaşcu pe mega-investiţiile alimentare cu apă din sursă subterană, staţia de epurare şi reabilitare canalizare, bani care vor atârna ani buni de acum înainte ca o piatră de moară la gâtul unui buget local din ce în ce mai pricăjit. În campania electorală actualul primar Alexandru Stoica anunţa că imediat după preluarea funcţiei va solicita o verificare la sânge a lucrărilor pe care Ionaşcu a cheltuit cu atâta veselie banii publici.
„La anul fac şi eu un puţ!”
Primele verificări vizează afacerea cea mai mediatizată a ultimului mandat de primar al lui Ionaşcu. Este vorba de alimentare cu apă din sursă subterană, lucrare atribuită pe 92 miliarde, încă nefinalizată şi care a costat până acum 150 miliarde! „Am solicitat o expertiză tehnică la puţuri, care deja a început, documentele legate de lucrare sunt în studiu. Pe mine mă interesează în ce au constat valorile actelor adiţionale prin care s-au suplimentat lucrările. Ele pe hârtie apar clare dar vreau să văd în ce măsură ce este trecut pe hârtie că s-ar fi montat la puţul respectiv este şi montat efectiv.”, explică primarul Stoica. Există suspiciuni că în documente ar fi fost umflate costurile anumitor componente la puţurile forate (20 din totalul contractat de 25) şi acestea trebuie lămurite la o verificare minuţioasă. „Pe noi ne-a dus la 180.000 euro un puţ şi mi se pare enorm. Toată lumea când aude, se închină! La anul fac şi eu un puţ, să vedem cât costă, şi apoi putem compara.”, spune Stoica, adăugând că nu este vorba de o răzbunare ci, pur şi simplu, de lămurirea neclarităţilor şi suspiciunilor care planează asupra afacerii derulate de fostul primar Ionaşcu. (ARTICOLUL COMPLET ÎN SĂPTĂMÂNALUL INFORMAŢIA).
PETRONEL TUDOR

4 comentarii

  1. La Maia sa inceput o lucrare de ,,Apa si canalizare ,, inceputa in 2009 pe celebra OG-7 si a iesit o mizerie de lucrare.Nu sa finalizat,sa inceput diferite faze care au ramas nefinalizate ,sau nu sa respectat Proiectul Tehnic,sau semnat receptiile aiurea,la fel sa facut si cu platile.La cit sa platit si cit sa lucrat a iesit o mizerie.Nu se sesizeaza nimeni(ORGANELE ABILITATE ALE STATULUI-Parchet,Isc,Camera de Conturi-Ialomita) pentru ca aveti ce gasi.Firma care a cistigat licitatia este SC AGROCLAS SRL -GALATENI.Adica aia care era in conflict cu deputatul PDL-DAN PASAT,caruia i-au dat teapa.De aceea vroia sa ii impuste.

  2. Intentie buna, inceput prost. Sugerez sa se inceapa cu proiectul-atentie la statia de tratare a apei si daca este realizata, receptionata-si cu contractul de atribuire a lucrarilor. Poate ar fi bine ca acest contract si actele aditionale sa fie postate pe site-ul primariei. Cat despre expertiza tehnica la puturi, e buna, dar cu o conditie: sa nu fie facuta de niciunul dintre cei care au fost implicati in proiect(care au dat avize, au facut receptii, etc).

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.