Apa, bumerang electoral

0

Apa din sursa subterană, agentul electoral care l-a făcut pe Ionaşcu primar din primul tur în alegerile locale din 2008 se va întoarce ca un bumerang împotriva PSD la alegerile prezidenţiale.

Afişele de dimensiuni mari amplasate în Slobozia şi din care Gabi Ionaşcu se vrea a fi garantul pentru voturile îndreptate către Mircea Geoană va aduce mari deservicii de imagine Partidului Social Democrat din cauza unui agent electoral care a funcţionat impecabil în campania pentru alegerile locale din 2008. Apa din sursa subterană pe care Ionaşcu o prezenta drept apă de izvor şi pe care ne îndemna s-o consumăm cu încredere, pe răspunderea lui penală, s-a dovedit a fi cea mai mare gogoaşă din istoria alegerilor municipale.

Cum s-a spurcat apa

Mai întâi, apa „de izvor” scoasă din puţurile de lângă combinatul chimic AMONIL s-a dovedit a fi nepotabilă. Şi nu o spun adversarii politici ci documentele sub formă de analize de potabilitate, hârtii care au fost întocmite la comanda Primăriei Slobozia şi predate instituţiei cu trei săptămâni înaintea alegerilor. Ce-a făcut primarul cu ele? Simplu, le-a dosit şi a ales să iasă public şi să le spună cetăţenilor că va da apă de cea mai bună calitate la tot cartierul.

Odată ales primar şi cu documentele publicate în presă, Gabi Ionaşcu a făcut primul pas înapoi şi a îndulcit minciuna electorală: „Apa se va potabiliza după ce va trece prin staţia de tratare!” Şi aşa s-a întâmplat numai că apa, ghinion, i-a mai tras-o încă o dată edilului. Tratată cu de cinci ori mai mult clor decât apa din Dunăre, apa lui Ionaşcu s-a dovedit a fi mai rea decât o pilă care freacă metal şi a distrus ţevile din Slobozia, trimiţând consumatorilor apă nepotabilă, cu mari depăşiri la concentraţia de fier. Din nou vorbesc documentele, ultimele, buletinele de analiză a apei de la şcoli şi grădiniţe, indicând depăşiri chiar şi de cinci ori a concentraţiei maxime admise la fier.

Şi astfel, la un an şi jumătate după ce au fost minţiţi şi i-au acordat votul de încredere omului PSD electoratul fidel primarului a ales să de-a dracului „răspunderea penală” trâmbiţată de Ionaşcu şi face coadă la sticlele cu apă plată de 5 sau 10 litri. Pe banii şi sănătatea proprie, cu cheltuieli duble din moment ce achită la URBAN apă nepotabilă la preţ de apă bună.

PSD pierde voturi

Chemaţi la urne să mai aleagă încă o dată PSD, alegătorii ademeniţi cu apă bună vor răzbuna eşecul lui Gabi Ionaşcu şi vor vota împotriva PSD. Vor veni la vot după ce au băut o cafea care pute a rugină din cauza apei, o cafea fiartă într-un ibric pe care apa cu fier şi-a pus serios amprenta şi căruia i-a schimbat culoarea, se vor prezenta la urne în haine pe care maşinile de spălat nu le mai spală ca până în luna iulie tot mulţumită apei „de izvor” a primarului PSD Ionaşcu. Dacă mai adăugăm că se votează în unităţile şcolare frecventate de copiii votanţilor, şcoli şi grădiniţe unde apa nu este potabilă ba unde se mai şi prepară hrană pentru micuţi, este lesne de înţeles de ce sentimentele de iubire pentru cei trei trandafiri vor fi dispărut din ştampilele multor slobozeni la ceasul alegerilor.

Oameni care, în anul 2008, au trecut peste toate afacerile suspecte făcute la Primăria Slobozia (nu mai este cazul să le trecem în revistă, sunt destule şi lumea le ştie) şi au ales să-i ofere mandatul de primar lui Ionaşcu doar pentru a scăpa de apa de Dunăre captată în condiţii igienice precare lângă Modelu. Sunt aceiaşi cetăţeni care au plătit numai în 2009 zeci de miliarde dobânzi la creditul luat de primar pentru a-i plăti, pe firul scurt, mai bine de 1 milion de euro amicului Traian Sasu, cel tocmit să execute puţurile.

Ce n-a înţeles Gabi Ionaşcu este că în 2008 s-a votat pentru apă, nu pentru primar. Cum apa s-a dovedit a fi un mare bluf, votul negativ se va întoarce ca un bumerang împotriva Partidului Social Democrat. Iar Ciupercă şi compania vor fluiera a pagubă atunci când vor trage linie şi vor aduna voturile. Şi vor fluiera tare lung…

PRECIZARE – Gabi Ionaşcu, deranjat de termenul „tembel”

Într-un articol publicat de Informaţia, expresia, cităm: „Mai întâi, absolut tembel, primarul îl acuză pe prefect că-l doare grija de calitatea apei, de parcă toţi consumatorii din Slobozia ar trebui să fie la fel de inconştienţi ca şi el şi să nu-i intereseze ce apă bagă în organism!”, l-a deranjat pe primarul Gabi Ionaşcu, cel care a înţeles, atunci când a citit textul, că a fost numit „tembel”. Facem precizarea ca autorul textului a descris ca „tembel” gestul primarului şi nu altceva. Şi pentru că această explicaţie nu l-a convins atunci când i-a solicitat-o direct autorului, îl rugăm pe domnul primar să accepte scuzele de rigoare. La fel de înţelegători promitem să fim când domnia sa îşi va cere scuze consumatorilor şi cetăţenilor pentru apa nepotabilă pe care o primesc dar pe care sunt obligaţi să o achite la preţ de apă de calitate.

Petronel Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.