Ionaşcu a îngropat Slobozia în datorii

6

Aproape 80 de miliarde de lei vechi are de achitat Primăria Slobozia doar în 2009 în contul datoriei publice. Datoria totală pentru următorii 6 ani se ridică la 583 miliarde lei vechi, adică mai mult decât împrumutul de 500 miliarde lei vechi contractat în 2007 pentru 20 de ani.

Nici n-a pus mâna bine pe sceptrul de primar la municipiului Slobozia că Gabi Ionaşcu a prins gustul împrumutului. Răposatul primar Ioan Pinter luase şi el două împrumuturi în 2003, pe sume rezonabile, acestea fiind achitate în totalitate în anul 2005. Cum visul lui Ionaşcu a fost întotdeauna de a-l depăşi pe Pinter, şi la capitolul împrumuturi primarul de acum a vrut să fie primul. Şi s-a apucat de treabă vârtos, cu primul contract încheiat chiar în buza Revelionului 2005, contract de leasing pentru microbuzul Poliţiei Comunitare. Au urmat alte achiziţii de autoturisme în rate şi primul credit pentru lucrări de investiţii, 10 miliarde lei vechi luaţi de la CEC pentru lucrări în piaţa agroalimentară. Gustul banilor luaţi pe spinarea bugetului local s-a îndulcit pe măsura creşterii sumelor solicitate, punctul culminant al împrumuturilor bugetare fiind, fără îndoială, creditul de 500 miliarde lei vechi contractat în iulie 2007 pentru a acoperi lucrări de investiţii în Slobozia. 2008 a fost anul dedicat în exclusivitate utilajelor, totalul contractelor de leasing ridicându-se la peste 270.000 euro.

Vremea plăţilor

Scăpat pe arătura creditelor contractate în numele bugetului local, primarul Gabi Ionaşcu a avut un şoc la începutul acestui an. Dobânda la mega – împrumutul de 500 miliarde de lei vechi s-a umflat peste noapte, de la 8,16 % la o valoare aproape dublă, puţin sub 16%. Pe înţelesul tuturor, graţie gândirii manageriale de excepţie a primarului Ionaşcu, în condiţiile în care n-a fost trasă decât suma de 340 miliarde lei vechi din împrumut, dobânda datorată doar în 2009 folosirii sumei este de circa 60 de miliarde de lei vechi. Luaţi în calcul că împrumutul se stinge în 2027, faceţi diferenţa de ani rămaşi de plată şi înmulţiţi cu suma datorată anul acesta ca să realizaţi adevărata dimensiune a datoriei pe care o are de achitat Slobozia din taxele şi impozitele locale strânse de la contribuabili. 

Dimensiune prezentată de altfel de direcţia economică din cadrul Primăriei Slobozia, într-un centralizator ce prezintă nivelul datoriei publice locale pentru următorii 6 ani, în perioada 2009 – 2014. Conform datelor oficiale, în acest an din conturile Primăriei vor zbura spre firmele de leasing ori instituţiile bancare la care s-a împrumutat populaţia suma de 79,820 miliarde lei vechi, din care ratele nu depăşesc 4,47 miliarde lei vechi, dobânzile reprezintă 72,46 miliarde lei vechi iar comisioanele „doar” 2,26 miliarde lei vechi. Situaţia este şi mai gravă pentru următorul an, 2010 având atârnată de gât o piatră financiară de rambursat de aproape 10,4 miliarde lei vechi, asta la calculele făcute în condiţiile actuale de dobânzi şi comisioane. Dezastrul financiar se desăvârşeşte apoi anual, calculul finanţiştilor Primăriei Slobozia oprindu-se în 2014, probabil pentru că deja sumele rezultate au fost greu de digerat de conducerea instituţiei. Ca total, în perioada 2009 – 2014, graţie talentului primarului Gabi Ionaşcu de a angaja împrumuturi peste împrumuturi, municipalitatea trebuie să achite ca rate, dobânzi şi comisioane, peste 583 miliarde lei vechi.

ACHIZIŢII MARCA IONAŞCU – Primăria a luat două Logan-uri la 13.000 euro bucata!

Achiziţia de autoturisme, microbuze şi utilaje sunt preferatele primarului atunci când vine vorba de plata în leasing.

RCI Leasing Bucureşti îl are pe primarul Gabi Ionaşcu din Slobozia printre cei mai buni clienţi. Atât de buni încât au fost de acord să plătească pentru un autoturism marca Logan exact 12.946,12 euro! Şi nu o dată, ci de două ori, semn că boala este grea şi aproape imposibil de vindecat. Pe lângă cele două autoturisme plătite cu vreo 50% mai mut decât preţul pieţei, primăria s-a mai bucurat de serviciile firmei de leasing şi atunci când a cumpărat microbuzul Poliţiei Comunitare cu 23.104,5 euro, Renault Megane, maşina de serviciu a primarului, cu suma de 68.000 lei şi un alt autoturism Logan, de data asta cu 36.000 lei. Parcul auto pentru care se plătesc dobânzi consistente mai cuprinde un autobuz Isuzu de 94.370 euro, compactor pentru DADP de 10.762,30 euro, încărcător frontal DADP la preţul de 83.907 euro, un buldo – excavator de 35.977,5 euro şi un microbuz Mercedes la valoarea de 45.709,41 euro.

Petronel Tudor

 

6 comentarii

  1. De unde gandire economica la un inginer specializt in canale de irigatii? Daca ma gandesc bine, nici la apa nu se pricepe, vezi afacerea cu apa de adancime, apa care ne costa si ea…

  2. Si ce e cu acele corpuri de iluminat schimbate in tot orasul ? la mine, pe unirii chiar dadeau bine cele vechi, aceeasi culoare, intensitate, si daca ma gandesc bine, erau destul de noi, sub 5 ani. Le-a pus p-astea noi si le-a prins de betonul stalpilor cu un colier grotesc. Dar liniste ! Nu comentati afacerile primarului. Am un prieten care a fost silit sa puna stalpi cu 30% mai scumpi, desi calitatea era aceeasi. Votati-l, ca merita !

  3. Cred ca de la achizitiile astea de masini, cu preturile mentionate de Dvs., i-a venit ionascului-psd ideea cu inchirierea locurilor de parcare. Rusine ionascu, rusine psd!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.