50 de copii din Ialomiţa şi-au testat abilităţile de îndemânare auto la concursul judeţean de carturi

0

tjgjgjgjgjgh

În ciuda dificultăţilor de antrenament şi a bazei materiale precare din cluburile afiliate Palatului Copiilor, pasiunea pentru karting se menţine la cote înalte şi îi obligă pe părinţi la investiţii în echipamente de protecţie şi chiar… maşini.

Antrenamentele şi concursurile de carturi se fac în Ialomiţa din pasiunea copiilor şi cu susţinerea financiară a părinţilor. Mihai Zainea este coordonatorul evaluării practicanţilor de karting şi pledează pentru utilitatea secţiei de karturi deşi condiţiile oferite sunt la nivelul anului 1983, când a fost înfiinţată.
Cel mai mic participant are 6 ani şi este susţinut îndeaproape de tatăl lui. Pe o pistă adevărată şi într-un concurs mare, Alexandru a atins viteza de 134 de Km/h, un adevărat record pentru cunoscători.
Din pasiunea lui pentru motoare, Ionel Pârşu le-a făcut karturi şi membrilor mai mari ai clubului de la Palatul Copiilor. În ciuda talentului, Ionică este conştient că fără susţinere financiară nu are şanse să meargă mai departe, în competiţii.
La concursul judeţean de la Slobozia au participat şi membrii secţiei din Feteşti. Condiţiile de antrenament sunt și aici inexistente, adaugă profesorul Florin Stănescu.
În ciuda dotărilor precare ale cluburilor din Ialomiţa, piloţii de karturi au reuşit să obţină locul I la naţionalele de la Reşiţa şi s-au situat în primii 5 la Târgul Secuiesc. Toate deplasările se fac pe cont propriu, iar costurile de transport, cazare şi participare se ridică la 1.500-2.000 de lei.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.