7 ore a făcut azi noapte o Ambulanţă de la Urziceni la Slobozia. Pacientul se află în stare gravă

1

Cele mai grave cazuri înregistrate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slobozia au fost transferate de la spitalul municipal din Urziceni, care în perioada 1-10 ianuarie NU a avut gardă asigurată.

Aşa se face că marţi după amiază, un pacient de 53 de ani, adus de la Urziceni, a intrat în stop cardio respirator când a ajuns la Slobozia, iar la scurt timp a murit.

De asemenea, miercuri dimineaţă, a fost adus de la Urziceni la Slobozia un bărbat de 49 de ani, acum intubat. Ambulanţa a făcut pe drum azi noapte 7 ore, pentru a parcurge în siguranţă cei 60 de km de la Slobozia la Urziceni.

În cursul zilei de ieri, la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slobozia, s-au prezentat 25 de persoane, dintre care 11 au fost internate. Conform managerului spitalului judeţean, cei mai mulţi pacienţi au fost pentru secţiile de cardiologie, ortopedie şi obstetrică ginecologie. În  UPU sunt temporizate şi trei cazuri sociale

Externările se vor face după amiază, începând cu ora 15, după ieşirea din vigoare a codului portocaliu de vreme rea, în special pentru pacienţii din Slobozia şi cei care au însoţitor.

 

1 comentariu

  1. Dezinformati si confundati lucrurile. Spitalul Urziceni are trei linii de garda (medicina interna, chirurgie, pediatrie). In perioada 1-10 ianuarie au fost doar 2 zile in care nu a fost acoperita linia de garda medicina interna (datorita deficitului sever de medici, situatie care afecteaza majoritatea spitalelor municipale din Romania) …insa de aici si pana a spune ca in perioada 1-10 ianuarie Spitalul Urziceni nu a avut garda asigurata e cale lunga… Si in plus acesti pacienti au fost trimisi la Spitalul Judetean Slobozia pentru ca gravitatea ambelor cazuri depasea posibilitatile de investigatie si tratament de la Spitalul Urziceni( spital cu grad inferior Spitalului Judetean Slobozia) nu din motivele afirmate de dvoastra (cum ca “intre 1-10 ianuarie Spitalul Urziceni nu a avut garda asigurata”).

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.