Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier

0

17 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi peste 130 de sancţiuni contravenţionale au fost măsurile dispuse de poliţiştii rutieri cu ocazia acţiunilor derulate în ultimele 48 de ore pe arterele judeţuli Ialomiţa.
Poliţiştii rutieri au acţionat în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, pentru limitarea excesului de viteză, depăşirilor neregulamentare şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
Dintre cele 17 permise de conducere reţinute în vederea suspendării, cele mai multe dintre acestea (13) au vizat depăşirea cu peste 50 km/ora a vitezei legale maxim admisă pe acel sector de drum. Este şi cazul unui tânăr de 27 de ani, din municipiul Bacău, care conducea un autoturism pe DN2A, în localitate, cu 142 km/h. Măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule a fost dispusă şi faţă de un tânăr de 27 de ani, din municipiul Slobozia care, după ce a consumat băuturi alcoolice la un local public, a plecat la volanul unui autoturism. La testarea cu aparatul Drager a rezultat o valoare de 0.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Valoarea amenzilor depăşeşte 64.000 de lei.
BULETIN INFORMATIV – Inspectoratul de Politie al Judetului IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.