Ambulanţe, mijloace de transport şi utilaje de deszăpezire blocate în trafic

0

DSCF4018

Şenilata împrumutată de la ISU Harghita a mai preluat aseară doi pacienţi programaţi la dializă în cursul zilei de luni. Un autocar a derapat în şanţ între Slobozia şi Ţăndărei, un autobuz cu 8 navetişti s-a împotmolit azi dimineaţă între Luciu şi Gura Ialomiţei, iar trei tronsoane de drumuri judeţene sunt în continuare blocate, în Ialomiţa.
Conform IPJ Ialomiţa, între localităţile Scânteia şi Valea Ciorii, Feteşti şi Movila, Chirana şi limita cu judeţul Brăila, nu se poate circula.
Autorităţile locale din Gura Ialomiţei au reuşit cu forţe proprii să scoată autobuzul din nămeţi, iar aseară, în jurul orei 22, doi bolnavi din Movila au fost preluaţi cu şenilata şi aduşi la Centrul de tratament din Slobozia, alături de ceilalţi pacienţi preluaţi în cursul zilei.
Primul convoi, alcătuit din autospeciala pentru victime multiple şi mai multe utilaje de deszăpezire, a parcurs ruta Gimbăşani-Sudiţi-Săveni-Frăţileşti-Platoneşti-Ograda-Gheorghe Lazăr-Bucu –Slobozia în 8 ore. În tot acest timp, bolnavii au aşteptat la primăriile din localităţile de domiciliu, cu bagajul făcut pentru câteva zile, cât vor rămâne la Slobozia, până se va putea circula în siguranţă pe drumurile judeţene.
Pe traseul de 100 de km, un utilaj s-a împotmolit în nămeţi şi a derapat în şanţul de pe marginea carosabilului, la 12 km de Slobozia. De asemenea, două ambulanţe au rămas blocate în timp ce se deplasau la intervenţie, chiar dacă erau însoţite de câte un utilaj de deszăpezire.
Autocarul de pe DN 2A a derapat din cauza stratului gros de gheaţă de pe carosabil şi a fost abandonat de conducătorul auto în şanţ, urmând să fie ridicat cu o macara.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.