Andrei Pop: ”Discuțiile din Camera Comunelor despre România și românii din Regatul Unit ne fac mândri de țara noastră”

0

În urmă cu o lună, deputatul Andrei Pop, Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK), a avut o întâlnire cu Grupul Parlamentar de Prietenie cu România (APPG) din Parlamentul britanic, format din parlamentarii, Bob Blackman, Drew Hendry and John Grogan. Întâlnirea a avut loc și în prezența E.S. Ambasadorul României la Londra, domnul Dan Mihalache, și E.S. ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK) la București, domnul Paul Brummel.
Ca urmare a acestei vizite, în data de 19 iunie, în Camera Comunelor a avut loc o amplă dezbatere pe tema relațiilor bilaterale britanico-române, dezbatere deschisă de Bob Blackman, Preşedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu România (APPG) din Parlamentul britanic şi încheiată de Sir Alan Duncan, Ministru pentru Europa şi America în cadrul Foreign Office. Discuțiile nu au subliniat doar bunele relații bilaterale, ci au zugrăvit o imagine pozitivă despre România și românii care trăiesc în UK.
”Sunt impresionat de modul în care membrii Grupului Parlamentar de Prietenie cu România au prezentat țara noastră, în discuțiile din Camera Comunelor, după vizita din 29 mai. Discuțiile portretizează o Românie așa cum este ea, modernă, în continuă dezvoltare, cu o economie robustă, cu un potențial investițional, cu oameni amabili și primitori, cu peisaje pitorești, cu tradiții și obieceiuri păstrate, cu o frumusețe unică în Europa și în lume. Le mulțumesc, în mod public, pentru imaginea bună pe care au atribuit-o României.
De asemenea, vreau să le mulțumesc și pentru grija față de românii din UK și pentru aprecierea pe care o au față de aceștia. De foarte mult timp nu am mai auzit astfel de cuvinte frumoase în legătură cu România și pe care, cu modestie o spun, le merităm”, a declarat deputatul Andrei Pop.
Accesând acest link (https://hansard.parliament.uk/commons/2018-06-19/debates/90943B48-34F5-45D4-9D27-061F0A15FFD0/UK-RomanianRelations ) presa și oricine va fi interesat vor regăsi întreaga discuție din Camera Comunelor despre relațiile România-UK.
”Cred că presa din România are datoria să arunce un ochi peste aceste discuții din Parlamentul Britanic și să redea, chiar și câteva cuvinte frumoase din cele pe care parlamentarii britanici le-au avut la adresa țării noastre și a românilor care lucrează în UK. Nu în ultimul rând, trebuie apreciată această reușită a Parlamentului României și a diplomației parlamentare”, a subliniat deputatul.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.