Autorităţile locale din Ialomiţa sunt reticente la propunerile de înfrăţire a localităţilor cu aşezări similare din Europa

0

_DSC1097

Periodic Prefectura Ialomiţa trimite informări privind oportunităţile de colaborare între statele membre UE, însă primarii nu îndrăznesc să dezvolte astfel de proiecte pentru care se oferă şi finanţări. Din tot judeţul doar municipiul reşedinţă este înfrăţit cu oraşe din Bulgaria, Macedonia şi Turcia, iar comuna Reviga este într-un astfel de parteneriat cu o localitate din Franţa. La Sudiți, primarul Vasile Şincan intenţionează să înfrăţească localitatea cu o comunitatea din Spania, unde mulţi localnici sunt stabiliţi.

Programul ,,Europa pentru cetăţeni” finanţează reţele de înfrăţire între localităţi, şcoli şi alte instituţii publice. Ultimele oferte transmise de Instituţia Prefectului în teritoriu sunt din Finlanda, Austria şi Letonia, însă autorităţile locale sunt reticente din cauza necunoaşterii limbii ţărilor respective, spune Ecaterina Popescu, consilier afaceri europene.
Programul ,,Europa pentru cetăţeni” se finanţează prin măsura 121, reţele pentru oraşe şi localităţi. Demersuri avansate au făcut autorităţile locale din Amara şi Feteşti, fără a semna deocamdată acordul de parteneriat.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.