Baronul local de Olt se vrea acum baron de Ialomița

13

DOMNUL ION. Ca să nu rămâie repetent anul acesta și să mai prindă încă un mandat de parlamentar, Mam’ Mare (Geoană), mamițica (Ciupercă) și tanti Mița (Găină) au promis baronului Ion Toma să-l aducă în Ialomița la alegerile din 9 decembrie.
Cu un fuleu de zile mari, senatorul Ion Toma și-a prezentat larg zâmbetul pe scena USL cu ocazia defilării candidaților pentru alegerile din 9 decembrie. Și dacă ar fi făcut-o în spatele pancardei județului Olt n-ar fi mirat, numai că baronul traseist s-a afișat alături de Neacșu, Pavel, Pocora și gașca din USL stabilită la nivel județean să fie moț pe buletinele electorale la alegerile parlamentare!
Regele betoanelor bugetare
Individul se prezintă de două mandate în Senatul României drept Ion Toma, ales de Olt. Mai precis Baron de Olt, locul unde lucrările de construcții, betoanele și, implicit, milioanele de euro îi tranzitează de mai bine de două decenii firma SCADT Slatina, în fapt fosta Întreprindere Județeană de Construcții și Montaj Olt, acolo unde a lucrat, pe rând, ca şef de birou salarizare, contabil-şef, şef serviciu financiar, şef de brigadă, pentru ca în 1983 să fie promovat director. Pe cale naturală, după Revoluție, fostul director a pus stăpânire pe fostul colos comunist de construcții și i-a schimbat denumirea în SCADT Olt. A păstrat însă apucăturile și s-a abonat la lucrările publice achitate din bugetul de stat ori din bugetele județene și locale. O afacere care până acum a adus zeci de milioane de euro în conturile firmei de familie controlată de fiul lui Ion Toma, ca administrator, ginere, ca preşedinte al Consiliului de Administraţie, dar şi de soție, și ea pe statele de plată ale SCADT Olt. Și ca să vă dați seama de dimensiunea afacerii, este de ajuns să vă spunem că din lucrările cu primarii PSD din Olt, din construcțiile derulate prin Ministerul Educației, Compania Națională de Investiții, ANL și Consiliul Județean Olt societatea familiei Toma a primit doar în ultimul an 13,5 milioane euro.
Amic cu Geoană, deci amic cu Ciupercă
Cu o situație financiară beton, pentru Toma n-a fost deloc greu să-și câștige prieteniile la nivel înalt în PSD. El a devenit rapid un soldat disciplinat sub comanda lui Mircea Geoană (președinte de partid divinizat și de Ciupercă) și, supărat că acesta a fost debarcat din fruntea PSD, a ales să părăsească PSD pentru gașca de șmecheri reunită în UNPR sub comanda lui Gabriel Oprea, cel căruia, normal având în vedere solidele argumente bănești, i-a devenit în scurt timp mâna dreaptă. O mână care acum îl trimite din nou să candideze pe listele USL. Și unde în altă parte decât într-un loc unde este binevenit. Adică la Ialomița! De unde până unde Ialomița, v-ați putea întreba? Păi dacă spunem că între firma lui Toma și banii județului Ialomița a existat o legătură directă de vreo 13 miliarde pentru o spoială de lucrare executată la un podeț, credem că spunem totul. O lucrare fix în colegiul unde acum Ion Toma se vrea candidat la Senat. Variantă agreată și încurajată, spun surse din USL Ialomița, de actualul senator Găină, cel care ar renunța bucuros la candidatura ca senator pentru una de deputat pe colegiul IV. Matematic, Găină își dorește ca Toma să bage bani pe jumătatea de vest a județului pentru a-și asigura fotoliul de senator, iar el să tragă spuza pentru un mandat de deputat pe colegiul IV (sau III, că încă nu s-a hotărât).
Discuții confirmate de oameni cu funcții din PSD Ialomița, parte dintre ei arătându-se deja împotriva unor candidaturi din afara județului pe listele USL. ”Ce se știe sigur la acest moment este că pe colegiul 1 Senat se va merge cu Marian Pavel, și pe colegiile 1 și 2 de Camera Deputaților candidați vor fi Cristina Pocora și Marian Neacșu. Am înțeles că UNPR vrea un loc în județul Ialomița dar încă nu s-a decis unde și dacă va candida Ion Toma sau altă persoană desemnată de UNPR.”, a precizat pentru Informația unul dintre cei prezenți pe scena de la București în momentul defilării candidaților USL.
Amănunte despre războiul declanșat în PSD de posibila candidatură a lui Ion Toma dar și despre afacerea derulată între Consiliul Județean Ialomița și firma SCADT Olt în ediția de vineri a săptămânalului Informația.
PETRONEL TUDOR, Informația

13 comentarii

 1. Daca Ciuperca e asa de incoruptibil, cum accepta el baroni locali pe liste?Sau la Centru nu prea mai e agreat, tinand cont de ce se aude de prin teritoriu ialomitean despre una, despre alta, ca face cumetrie pe la partid, a pus pe liste pe cumatrul Gaina, ca a pus pe liste pe Pavel, ruda lui Vlase -cel proaspat cercetat si condamnat prin Bucuresti pentru inselaciune, ca defileaza cu Pocora, care pana ieri il caracteriza numei in cuvinte de. …….pe unde putea. Un baron de la Olt e o nimica toata pentru noi, prostii de ialomiteni, care inghitim orice, ca daca il suparam pe Ciuperca si ramanem fara conducator mult iubit, atotputernic si atotstiutor, etern cautator de tinere talente, ca acest Toma, bune de pus pe liste si de votat fara ratiune.

 2. O ofensa adresata ialomitenilor. Nu este nici o diferenta intre PCR care tot timpul facea numirile de la “centru” si bagau la inaintare toate slugile obediente lor. Am auzit ca si “tractoristul” trage sforile sa prinda un loc!

 3. Nu sunteti obligati sa votati candidatii usl…..eu nu vad unde i coruptia,deci daca omul a derulat un contract cu CJ ziceti voi ca i corupt….votati l pe Marinica ,ca i curat ca lacrima,doar asa a zis tacanita aia de Macovei:))

 4. Numai ,,danut” nu vede magaria fara margini care li se propune IALOMITENILOR! Bai jigodie usl, fanatic de doi bani-din punguta lui ponta plagiatorul- inceteaza cu porcariile!

 5. Doar vreun (..) uita ce jaf a facut pdl si Basescu cu bugetul ,iar daca se ascund in ARD unde s aliati cu parfumatul MRU….tot a rahat pdlist miroase si ARD,deci n ai cum sa votezi unul de la ARD….decat daca esti ca ” vica”…hranita cu laturi pdliste…HUUUO HOTILOR adica HUUUO PDL!!!! Are si Toma o vina…ca a sustinut mizeriile de guvernari pdliste,dar daca psd s a impacat cu unpr(asa i in politica)si acum sunt in usl,o sa l votez si pe Toma de o fi in colegiul asta candidat,ca doar n o sa votez lepre pdliste …si de ar fi toti virgini in politica ..cum e tanarul Malama.

 6. Haita pesedista di Olt cu cei doi martafoi Stanescu si Valcov,fost lider PDL,creditati de marele mafiot Dragnea l-au expulzat pe Toma ,era un pericol pentru afacerile lor,ehee,daca ati stii voi ce averi au astia,Toma e mic copil.

 7. Uite care-i treba, bai ,,danut: Ancheta de la referendum continuă. Potrivit unui nou comnicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), zeci de şefi de secţii de votare din judeţul Olt (de unde provine ala pe care te lauzi, nemernicule, c-o sa-l votezi) sunt urmăriţi penal. Persoanele sunt acuzate că au falsificat semnături la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, din data de 29 iulie. Potrivit datelor oferite de Parchet, au fost fraudate între 10 şi 78 de voturi per secţie. “În continuarea cercetărilor într-un dosar având ca obiect infracţiuni în legătură cu cauza cunoscută în mass-media ‘fraude la referendum’, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au derulat cercetări faţă de preşedinţii unor secţii de votare de pe raza judeţului Olt, precum şi faţă de alte persoane”, se arată în comunicatul Parchetului.

  “Astfel, la data de 23.10.2012, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii: Tatomir Florentin Silviu, preşedintele unei secţii de votare din Piatra Olt (24 acte materiale), Davidescu liviu, preşedintele unei secţii de votare din Scorniceşti (3 acte materiale), păun emilian, preşedintele altei secţii de votare din Piatra Olt (12 acte materiale), mihai sica, radu valeria, preşedintele unei secţii de votare din Scorniceşti, Sat Rusciori (4 acte materiale), marinescu dragoş ionuţ, preşedintele altei secţii de votare din Scorniceşti (19 acte materiale), olaru florea, preşedintele unei secţii de votare din localitatea Chiţeasca (13 acte materiale), gherghe ovidiu marian, preşedintele altei secţii de votare din Scorniceşti (5 acte materiale), tudosie elena, preşedintele unei secţii de votare din Satul Leoteşti (4 acte materiale), radu dumitru, şişu ani, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia nr. 30, Judeţul Olt (44 acte materiale), cumpănaşu verginica, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia electorală nr. 30, Judeţul Olt (2 acte materiale), Iordache george CRISTIAN, preşedintele unei secţii de votare din satul Bobiceşti, stanca ionela andreea, stanca verginica, ghiţă dumitru (2 acte materiale), porumbiel liviu, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia nr. 30, Judeţul Olt (3 acte materiale), stîrlea georgeta, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia nr. 30, Judeţul Olt (8 acte materiale), mitran elena preşedintele unei secţii de votare din localitatea Coloneşti (16 acte materiale), iova florina preşedintele unei secţii de votare din localitatea Bălăneşti (16 acte materiale), sima maria, preşedintele unei secţii de votare din localitatea Dejeşti (11 acte materiale), pielaru maria, preşedintele unei secţii de votare din comuna Coloneşti, sat Gueşti (15 acte materiale), popescu maria, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia electorală nr. 30, Judeţul Olt (6 acte materiale), diaconescu florin preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia electorală nr. 30, Judeţul Olt (13 acte materiale) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 54 sau 55 din Legea 3/2000”. HUUUO HOTILOR, adica HUUUO usl!!!

 8. (…) vico, postaca (…), adica pdlista:)) Ti am citit doar introducerea la mizeria de postare..izvorata din mintea (…) de Macovei….. Da’ proasta logica aveti…cin dracu pune botul la vrajeala asta macovista? Cititorii si utilizatorii de net..se presupune ca s inteligenti…pe cin sa influentezi cu asemenea postari? Sa umpli onlineul cu asemenea tampenii…doar sa ti arati forta si banetul cu ce ti platesti prostacii…Io va spun ca nu influentati cu ceva intentia la vot,postand kilometri de mizerii…dar probabil cin va plateste si va da agenda asta.. e mai dobitoc ca voi, maimutele mike….. Uitati va ce scor a avut pdl la locale..cu ajutorul postarilor voastre idioate…cu “plagiatul, cacarau sau uslamistii”… Logica mesajelor ce le dati voi pdlistii….sta in clamarea post alegeri a unui fenomen fantezist de fraudare…DOAR ATAT!!

 9. Unde s puncte ntre paranteze…sunt doar vorbe dulci….dar nu vrea Florin sa va creasca glicemia…citind cu ce glucoze va …iubesc:)) HUUUOO PDL!! HUUOO ARD…HOTII…PARFUMATI..miros tot a CACAT BASIST SI PDLIST!!!!HUUUOOO PDL!!!

 10. Asta(…..)”vica”….de ncearca fantezii electorale…sigur nu i scriitorul mike….mike era cu ochii pe site…sa se contreze……vica asta…vrea si n cl..vrea sa fie si mama si sotie si postaca:))FAAAA NEBUNO….Vezi ca nu faci nimic cum trebuie….si n cl esti maimuta…ca si n online….si ti neglijezi si ti stresezi si familia cu apucaturile tale de udroaica:))

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.