Dar de dai, faci Paștele RAI

0

O locuinţă fără gard se întrezăreşte la capătul şirului de case impunătoare de pe străduţa îngustă, însă este singura care are culmile pline de rufe proaspăt spălate şi puse la uscat. Acasă l-am gasit doar pe bătranul familiei, Constantin Tache, în vârstă de 65 de ani, care cu amărăciune spune că viaţa în 2012 este pe cat de avansată, pe atat de grea.
Stalpul familiei este însă Drăguţa Tache. Nu are loc de muncă stabil, iar venitul şi-l asigură din ce munceste cu ziua în cimitirul satului, acolo unde am şi găsit-o dealtfel în dimineaţa în care am împărțit pachetele cu alimente. Drăguţa spune că cei 6 membri ai familiei trăiesc din 360 de lei și ar pleca la muncă în străinătate, însă teama de a nu da greş ca părinte o face să rămană alături de copii pănă când aceştia vor creşte mari.
Ionela, Gabi, Robert şi Denisa sunt mandria mamei lor. Ei o ajuta la orice are nevoie şi în plus au note mari la şcoală. Însă cea mai mare bucurie a lor ar fi să aibă ce pune pe masă în fiecare zi.
Pentru bucuria prilejuita familiei Tache din Perieţi, Radio Campus mulţumeşte domnilor Nicolae Sitaru, Dumitru Telea, Mariana Iancu şi Mihai Ioniţă.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.